x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SONDAJ / Căsătoria, fidelitatea şi impozitele

SONDAJ / Căsătoria, fidelitatea şi impozitele

de Magda Marincovici    |    17 Ian 2009   •   00:00
SONDAJ / Căsătoria, fidelitatea şi impozitele

40% dintre franţuzoaice sunt convinse că trăinicia mariajului este asigurată de fidelitate, în timp ce 37% dintre ele consideră că pasiunile şi interesele comune le asigură celor doi parteneri o legătură de durată, susţine un sondaj efectuat online, la care au participat 955 de femei din Franţa.



Deşi s-a acreditat ideea că "sexul" e cheia unui mariaj reuşit, totuşi doar 22% dintre respondente sunt de părere că  "potrivirea la pat" e totul. Acelaşi sondaj online arată că doar 1% dintre doamne văd rezolvarea sarcinilor domestice între cei doi parteneri  ca o soluţie capabilă să consolideze căsătoria.

Noaptea nunţii este cea mai romantică din viaţa a 55% dintre femeile chestionate. La întrebarea în ce măsură noaptea nunţii este şi cea mai erotică, doar 27%  dintre femei mărturisesc că au avut această experienţă de neuitat. 13%  îşi aduc aminte că a fost o noapte în care s-au întrecut cu alcoolul, iar pentru 5% a fost una dintre cele mai pudice nopţi.

82% dintre respondente n-au ezitat să precizeze că s-au măritat pentru că aşa e normal, în timp ce doar 10%  au făcut acest pas pentru că este modalitatea cea mai bună de a avea copii. 8% dintre franţuzoaice se dovedesc foarte ancorate în realitate, ele recunoscând că s-au măritat pentru că în doi este mai uşor să faci faţă impozitelor. Bărbatul în genunchi, cerând-o în căsătorie pe cea mai iubită şi frumoasă femeie este de domeniul trecutului. Dovadă: 72% dintre femei estimează că o cerere în căsătorie poate fi făcută şi de o femeie.  32% dintre femeile căsătorite interogate au primit cerere în căsătorie "în pat", într-un moment de intimitate, 28% într-un restaurant la o cină romantică. Pentru 11% dintre respondente, această cerere a venit în vacanţă, pentru 7% în timp ce se aflau la volan, iar pentru 4% a sosit pe e-mail. Conf. dr Daniel Popescu spune că aceste răspunsuri reflectă că în continuare căsătoria se fundamentează pe o valoare tradiţională: fidelitatea. Dar sunt şi răspunsuri care arată că treptat locul romantismului este ocupat de pragmatism, pe principiul: "Mă căsătoresc că să-mi achiţi impozitele".


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă