x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SUUB: Blocul operator se redeschide parţial

SUUB: Blocul operator se redeschide parţial

de Magda Colgiu    |    27 Apr 2010   •   00:00

Trei din cele patru săli de operaţie ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) se redeschid, astăzi, a declarat purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu. Cea de-a patra sală, cea în care a fost efectuată intervenţia pacientei Roxana Preda (transferată de la CF 2 cu infecţie în sânge) rămâne închisă până când probele de laborator vor arăta că este sterilizată, a mai adăugat Bogdan Popescu.

De aici vor fi recoltate probe care vor fi trimise pentru verificare. După ce se va confirma că sala este aseptică, va fi redeschisă.
Luni, managerul SUUB a cerut Ministerului Sănătăţii să aprobe închiderea blocului operator şi transferul cazurilor urgente la altă unitate sanitară după ce medicii au făcut o mică intervenţie de drenaj în cazul pacientei Alice Roxana Preda, care este în stare foarte gravă de aproape o săptămână după ce a fost operată la Spitalul CF2.

Medicul Bogdan Popescu a precizat că, potrivit regulamentelor sanitare, este necesară dezinfectarea cel puţin 48 de ore a blocului operator, pentru a evita apariţia unor infecţii nosocomiale.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în urmă cu o săptămână, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă