x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 10 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 10 septembrie 2004

10 Sep 2004   •   00:00
SIDA. In 2005, mai mult de 120.000 de bolnavi de SIDA din Europa de Est vor avea acces la ingrijiri medicale, a afirmat dr. Marc Danzon, directorul biroului european al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). "Trebuie ca toti pacientii sa beneficieze de tratament, mai ales in tarile sarace ale Europei de Est, unde doar 2% din bolnavii de SIDA urmeaza un tratament antiretroviral", a adaugat responsabilul european.

ANTIBIOTIC. Doctorul Elizabeth Rudd si echipa de la Health Protection Agency din Londra au stabilit ca antibioticul ciprofloxacina prezinta o rezistenta in crestere dupa 2002, in special in functie de practicile sexuale. Antibioticul este utilizat in tratamentul antraxului si mai ales al gonoreei, infectie cu transmitere sexuala. Rezistenta la acest antibiotic ii afecteaza de doua ori mai mult pe barbati decat pe femei. Pentru prima data autorii au relevat ca proportiile sunt similare la populatiile masculine heterosexuale si homosexuale.

AVERTISMENT. Un numar mare de sinucideri ar putea fi evitat daca mijloacele folosite ar fi mai putin acesibile persoanelor cu asemenea inclinatii, avertizeaza OMS, subliniind ca acest gest fatal a curmat mai multe vieti decat crimele si toate razboaiele impreuna. Potrivit estimarilor OMS, numarul deceselor prin suicid ar putea depasi 1,5 milioane pana in 2020. "Trebuie sa constientizam ca suicidul este evitabil si doar accesul la un mijloc de sinucidere reprezinta un important factor de risc", a declarat Lars Mehlum, din cadrul Asociatiei Internationale pentru Prevenirea Suicidului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă