x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 31 august 2004

VIATA SANATOASA/Info - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00
REACTIE PROMPTA. Daca cantarul arata ca ati luat 3 kilograme e momentul sa va schimbati obiceiurile alimentare. Nu inseamna ca sunteti bolnav sau ca trebuie sa faceti o obsesie. Dupa cum e inutil sa va cantariti in fiecare dimineata. Trebuie sa stiti ca, spre exemplu, femeile, din cauza variatiilor de flux hormonal, ating o diferenta de un kilogram in plus sau in minus de la o zi la alta. Ce trebuie facut totusi? Sa va cantariti saptamanal in aceeasi zi inainte de micul dejun, sa inlocuiti zaharul cu un indulcitor, sa renuntati la bauturile carbogazoase. Daca luati aceste masuri rapid, rezultatele se vor evidentia rapid… la cantar.

AFECTIUNILE INIMII. Bolile cardiovasculare sunt mai putin fatale comparativ cu epidemia de ciuma care a bantuit in Evul Mediu, a afirmat la Munchen Jean Pierre Bassand, presedintele Federatiei Europene a Cardiologilor. Populatia planetei este atacata de pandemia bolilor cardiovasculare, care sunt de departe mai ucigatoare decat ciuma in Evul Mediu, a declarat acesta in deschiderea congresului anual al cardiologilor, care a reunit peste 25.000 de specialisti europeni la Munchen. Infarctele si apoplexiile sunt primele cauze de deces in lume, tendinta care se afla in continua crestere. Principalii factori de risc sunt tabagismul si supraponderalitatea. In jurul anilor 2020 se estimeaza ca fumatul va fi principala cauza de mortalitate, raspunzator de decesul a peste 8 milioane de persoane. O strategie mondiala se impune rapid pentru stoparea tabagismului si greutatii excesive, pericole care fac ravagii in intreaga lume.

SPORTIVII SI ADN-UL. Oamenii de stiinta australieni au inceput studiul asupra unor esantioane de ADN prelevate de la cei mai buni sportivi ai lor, pentru a putea descoperi "atletii potriviti" pentru a apara pe viitor culorile Australiei, transmite AFP. Metoda ar consta in a afla ce sport i se potriveste cel mai bine unui copil si daca acesta din urma este purtator al genelor care ii pot permite sa devina un mare campion, dupa cum au declarat oamenii de stiinta. Australia are performante peste posibilitatile ei in sportul international, care s-au vazut la Jocurile Olimpice de la Atena.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă