x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 7 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 7 septembrie 2004

07 Sep 2004   •   00:00
IPOTEZE NASTERILE PREMATURE. Cercetatorii austrieci s-ar putea sa fi gasit mijlocul prin care sa se reduca riscurile nasterii premature. Neobservabile in aparatul genital, anumite bacterii patogene ar putea prezenta un pericol in dezvoltarea sarcinii. Cercetatorii sunt de parere ca depistarea acestor infectii vaginale benigne ar permite reducerea la jumatate a riscurilor nasterilor premature. Ei pledeaza pentru analize periodice pentru depistarea acestora in cazul femeilor insarcinate. Una din cinci femei insarcinate prezinta asemenea infectii vaginale.

SCOLI. Reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica Judetene au verificat conditiile igienico-sanitare din unitatile de invatamant din toata tara, pentru a evalua stadiul de pregatire pentru deschiderea anului scolar 2004/2005. Pana in prezent, au fost controlate 21.838 de unitati de invatamant din totalul de 28.199. Principalele probleme depistate: mobilier scolar degradat sau neadaptat ca dimensiuni cu grupa de varsta, lipsa sursei de apa potabila, precum si grupurile sanitare necorespunzatoare. Acestea sunt doar cateva dintre deficientele care pot cauza grave probleme elevilor. Pentru remedierea deficientelor constatate, in vederea autorizarii sanitare s-a impus intocmirea planurilor de conformare cu termene si responsabilitati, acolo unde deficientele sunt semnificative, iar celelalte trebuie sa-si remedieze situatia pana la data de 13 septembrie 2004.

HEPATITA A. O veritabila explozie - 252 de cazuri de hepatita A au fost izolate in provinciile flamande Brabant si Anvers din Belgia.

Epidemia a izbucnit la inceputul lunii august, in timp ce din ianuarie pana in iunie s-au inregistrat numai 54 de cazuri.

Din studiile intreprinse s-a ajuns la concluzia ca epidemia de hepatita A este provocata de industria de prelucrare a carnii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă