x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 8 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 8 septembrie 2004

08 Sep 2004   •   00:00
SIESTA SI PRODUCTIVITATEA. Siesta la birou ar putea duce la imbunatatirea productivitatii angajatilor, deoarece relaxarea si eliberarea de orice presiune stimuleaza creativitatea, afirma cercetatorii britanici intr-un studiu efectuat pe un esantion de 1.000 de persoane. Astfel, instalarea paturilor in birouri ar aduce beneficii intreprinderilor. Dintre persoanele interogate pe parcursul studiului, 30% au afirmat ca cele mai bune idei le-au venit in momentul adormirii, iar 10% au spus ca sunt mai inspirati la locul de munca.

GLAUCOM. Cercetatorii americani au stabilit ca numai la barbati exista o legatura directa intre hipotiroidie si glaucom. Este primul studiu care demonstreaza convingator aceasta legatura. Intre 1997 si 2001, doctorul Louis Cantor si echipa sa de la Academia Americana de Oftalmologie au urmarit 600 de veterani de razboi din armata SUA, care sufereau de glaucom. 6,5% dintre pacientii cu glaucom sufereau in acelasi timp de hipotiroidie. Pentru autorii studiului rezultatele sunt relevante pentru a adauga hipotiroidia pe lista "factorilor de risc potential pentru glaucom".

PERICOL. Asia se va confrunta cu o crestere a numarului pacientilor cu boli cardiovasculare provocate de tabagism, obezitate si nivelul ridicat al colesterolului. Daca nu sunt luate urgent masuri pentru prevenire, numarul asiaticilor care vor muri din cauza acestor boli va fi foarte mare, sustine Stephen MacMahon, directorul Institutului International pentru Sanatate din cadrul Universitatii din Sydney. Consecintele economice ale acestor boli ar putea fi devastatoare in conditiile in care cea mai mare parte a victimelor acestor boli sunt persoane la varsta implinirii profesionale. Bolile cardiovasculare reprezinta prima cauza de mortalitate in lume, cu 16,7 milioane de decese anul trecut. Numarul atacurilor cardiace este de patru ori mai mare in China, comparativ cu tarile din Occident. Profesorul MacMahon sustine ca sunt necesare reducerea tensiunii sangelui si diminuarea tabagismului precum si o alimentatie corespunzatoare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă