x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA - Stirile zilei 1 mai 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 1 mai 2004

01 Mai 2004   •   00:00

Bani pentru asigurari

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Suceava (CJAS) are nevoie de o suplimentare a bugetului cu 400 de milioane de lei pentru acoperirea deficitului existent. Bugetul institutiei pe anul 2004 este de 842 de miliarde de lei. Reprezentantul Consiliului National al Patronatului Roman in CJAS, Eugen Girigan, a declarat ca „la Suceava au ajuns cu 300 de milioane mai putin decat s-a dat Argesulu", in conditiile in care sucevenii sunt mai expusi imbolnavirilor.

Prevenire si tratare

Osteoporoza se caracterizeaza prin scaderea rezistentei osoase, ceea ce predispune la risc crescut de fractura si altereaza calitatea osului, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, presedintele Societatii Romane de Osteoporoza. Preventia include mentinerea stabilitatii masei osoase pe parcursul vietii, combaterea factorilor care induc osteoporoza si evitarea accidentelor. Tratamentul osteoporozei are ca scop cresterea calitatii osului pentru a reduce incidenta fracturilor osteoporotice.

Multi diabetici

Aproximativ 40% dintre americanii cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani sunt predispusi la diabet, deoarece sufera de simptome care induc diabetul de tip 2 si bolile cardiovasculare, arata statisticile publicate de Departamentul american al Sanatatii. Un copil din trei, nascut in 2000, va fi diabetic pe parcursul vietii, a declarat dr. Frank Vinicor, directorul serviciului de prevenire a diabetului din Atlanta.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă