x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA - Stirile zilei 29 aprilie 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 29 aprilie 2004

29 Apr 2004   •   00:00

Compensate si gratuite

In primul trimestru al anului 2004 au fost eliberate aproximativ 4,4 milioane de retete in regim compensat si gratuit, in farmaciile cu circuit deschis. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conf. dr. Cristian Celea, a declarat ca valoarea medicamentelor de care au beneficiat asiguratii se ridica la suma de aproximativ 2.000 de miliarde de lei. De retete gratuite au beneficiat copii, adulti cu diferite boli cronice, gravide si lehuze, veterani si vaduve de razboi, revolutionari s.a.

Gravidele trebuie sa evite radiografiile

Radiografiile medicale utilizate frecvent pentru diagnosticul dentar sunt contraindicate in cazul femeii insarcinate. Avand in vedere ca femeile nu stiu intotdeauna ca sunt insarcinate nu este posibil sa elimina complet radiografia dentara. Daca acet obiectiv ar fi atins, numarul bebelusilor veniti pe lume cu o greutate sub cea normala ar scadea cu 5%, sustin autorii unui studiul aparut in Journal of the American medical Association.

SRAS bantuie din nou

Al saptelea suspect de pneomonie atipica a fost depistat in China. Noul pacient este o femeie din capitala Chinei, in varsta de 49 de ani, medic, care a fost gasita intr-o stare critica. Bolnava a fost spitalizata pentru probleme respiratorii. Potrivit oficialitatilor chineze, reapariatia SRAS are la origine Institutul de Virusologie din Beijing, care a fost inchis.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă