x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA - Stirile zilei 4 mai 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 4 mai 2004

04 Mai 2004   •   00:00

Malformatii la inima

La Centrul de Boli Cardiologice al Armatei din cadrul Spitalului Militar Central din Bucuresti , o echipa mixta de medici italieni si romani efectueaza interventii chirurgicale de corectie a malformatiilor cardiace congenitale la copiii sub 6 luni. In urmatoarele zile, vor fi operati copii adusi din tara, care au nevoie de corectii congenitale sub by-pass cardio-pulmonar total. Echipa de specialisti italieni se afla la a cincea misiune de acest gen in Romania. Anual in tara naostra, vin pe lume aproximativ 5.000 de copii cu malformatii congenitale cardiace care necesita interventii chirurgicale, posibile doar in anumite centre medicale din Targu-Mures, Timitoara, Cluj si Bucuresti. Acest gen de operatii sunt decontate prin sistemul asigurarilor de sanatate, ele fiind extrem de costisitoare. (Magda Marincovici)

Deces cauzat de SARS

Autoritatile chineze au anuntat primul deces dupa noua luni cauzat de sindromul acut respirator sever. Insa Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca momentan aceasta maladie nu reprezinta „o grava amenintare pentru sanatatea publica". Ministerul chinez al Sanatatii a confirmat decesul unei femei de 53 de ani, care contractase virusul SARS.

Analize gratuite pentru cei din Sectorul 2

In Parcurile Tei si Plumbuita, din Sectorul 2 al Capitalei, vor fi deschise zilnic intre orele 10:00 si 18:00 doua cabinete medicale, unde se vor acorda consultatii gratuite si prim ajutor in caz de urgenta. Vor avea prioritate persoanele in varsta. Cadre medicale de specialitate vor asigura masurarea tensiunii arteriale, a procentului de grasimi din organism, a indicelui de masa corporala si teste pentru evidentierea factorilor de risc, a arterosclerozei. De asemenea, in perioadele cu temperaturi ridicate se vor asigura, prin toate punctele de ajutor medical, in mod gratuit, apa rece si consultatii de specialitate pentru cei care sufera de diverse boli de inima.

Tratarea cancerului de san

Progresele medicinei genetice vor permite in curand tratarea cancerului de san fara a se recurge la chirurgie si chiar prevenirea acestei maladii, s-a aratat in cadrul unei conferinte medicale la Melbourne. Specialistii au descoperit trei gene responsabile de aparitia tumorilor mamare, ceea ce va duce la elaborarea unui tratament-tinta contra cancerului.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă