x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA - Stirile zilei 7 mai 2004

VIATA SANATOASA - Stirile zilei 7 mai 2004

07 Mai 2004   •   00:00

Analize medicale La Policlinica cu plata nr. 3 din Sectorul 4, la sfarsitul saptamanii, se pot face testari medicale gratuit. Directorul Policlinicii, medicul Daniel Popescu, sef de lucrari, precizeaza ca sambata, intre orele 9:00 si 13:00, se efectueaza, in cadrul programului „Pentru sanatatea ta", testarea gratuita a colesterolului, glicemiei si tensiunii arteriale. De acest sistem de testare beneficiaza in primul rand pensionarii si persoanele cu probleme sociale ce locuiesc pe raza Sectorului 4 al Capitalei. Actiunea are loc cu sprijinul Primariei Sectorului 4. Intre aceste ore, un grup de medici din cadrul policlinicii de pe calea Serban Voda nr. 211 se afla la dispozitia acestor categorii de populatie pentru testari medicale si, daca rezultatele impun, persoanele respective sunt dirijate spre cabinetele de specialitate. (Magda Marincovici)

Peste 3 milioane de decese anual

In fiecare minut in lume, 6 persoane mor direct sau indirect din cauza diabetului. In total, diabetul este la originea a peste 3 milioane de decese anual. Aceste date au fost lansate de Organizatia Mondiala a Sanatatii prin Federatia Internationala de Diabet (FID), care a lansat un amplu program care are ca scop prevenirea acestei boli. Presedintele FID , profesorul Pierre Lef"bvre, sustine ca e posibila reducerea considerabila a complicatiilor acestor boli prin urmarirea atenta a bolii.

SOS, zoonozele!

Se accentueaza raspandirea zoonozelor, boli transmisibile de la animal la om, cum ar fi gripa pasarilor. Cooperarea autoritatilor in acest domeniu este insuficienta au declarat recent expertii ai Organizatiei Mondiala a Sanatatii, reuniti miercuri la Geneva. Aceasta este una dintre concluziile reuniunii stiintifice cu participare internationala. Numarul acestor boli este foarte mare si devine una dintre problemele de sanatate publica, a declarat doctorul Francois Meslin, coordonator OMS.

Fara compensate si gratuite

Farmaciile din judetul Mehedinti si-au epuizat deja, in cele cinci zile care au trecut din luna mai, plafoanele financiare alocate de Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate pentru aceasta luna si pentru luna iunie pentru medicamente gratuite si compensate. Directorul executiv al CJAS, Gheorghe Bunciu, pune aceasta situatie pe seama medicilor de familie care prescriu retetele, preferand medicamentele straine, cu preturi mari, evitandu-le pe cele fabricate in tara.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă