x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 5 alimente pentru imunitate

5 alimente pentru imunitate

de IncomeMagazine    |    11 Dec 2012   •   08:31
5 alimente pentru imunitate
Sursa foto: George Doyle/Getty Images

Temperatura scazuta, stresul, insomnia si alimentatia defectuasa ne afecteaza organismul si scad imunitatea. In sezonul rece, organismul este nevoit sa lupte impotriva agentiilor infectiosi, fiind mai predispus la boli si raceli.
Vitala pentru intarirea imunitatii este o alimentatie echilibrata. Consumul de alimente bogate in zinc, fier, vitamica C si D ne vor proteja organismul impotriva agentilor infectiosi. Iata cateva alimente pe care este bine sa le consumati in sezonul rece pentru imbunatatirea imunitatii:


Carne de vita

Pentru a-ti pastra imunitatea, organismul are nevoie de zinc. Zincul este necesar in alimentatia zilnica pentru dezvoltarea celulelor albe din sange. Acest sistem de celule recunoaste si distruge invazia bacteriilor si virusurilor.
O sursa foarte bogata in zinc este carnea de vita. Incerca sa consumi macar de trei ori pe saptamana carnea de vita, gatita la abur sau la cuptor, mai putin prajita.
Alte alimente bogate in zinc sunt cereale fortifiante, carne de porc si de pasare, precum si lactatele.

Iaurt

Iaurtul este un aliment usor si foarte bun pentru organism, indicat a fi consumat si in diete. Acest aliment previne apariţia răcelilor prin stimularea sistemului imunitar, gratie aportului mare de vitamina D. Mai mult, ajuta si la refacerea florei intestinale si la o digestie echilibrata. Consumat în fiecare dimineata, un pahar cu iaurt intareste imunitatea, previne constipatia si sindromul de colon iritabil, favorizeaza scaderea nivelului de colesterol si controlarea glicemiei.

Citeste si despre alte alimente care ajuta la intarirea imunitatii

Citeste si
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
10 trucuri legate de dietă care chiar funcţionează
Cum poţi să eviţi creşterea în greutate dacă urmezi dieta yo yo
Secretele dietei Raw Vegan
Cum sa slabesti cu Dieta Dukan

×
Subiecte în articol: imunitate alimente