x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 5 soluții eficiente pentru combaterea ridurilor

5 soluții eficiente pentru combaterea ridurilor

16 Aug 2022   •   16:09
5 soluții eficiente pentru combaterea ridurilor

Ridurile sunt pliuri care apar la nivelul pielii odată cu înaintarea în vârstă din cauza fibrelor de colagen și a elastinei care încep să se subțieze. Pe lângă ridurile cauzate de înaintarea în vârstă, denumite și riduri gravitaționale, există și riduri dinamice, care se formează din cauza expresiilor faciale repetate sau riduri elastice care apar preponderent pe gât și la nivelul obrajilor, din cauza razelor UV. Descoperă în acest articol 5 soluții eficiente pentru combaterea acestor riduri.

1. Exerciții fizice pentru față

Fiind un organ viu, într-o continuă mișcare, pielea noastră poate fi menținută prin sport, cu ajutorul exercițiilor fizice care lucrează mușchii de la nivelul feței. Astfel de exerciții se mai numesc și „Face Yoga” și s-au dovedit a fi foarte eficiente împotriva ridurilor, în special a celor de la nivelul ochilor.

Poți să faci astfel de exerciții acasă, folosindu-ți buricele degetelor și trăgând ușor pielea către tâmple. Pentru rezultate cât mai bine, încearcă să faci constant aceste exerciții, de minimum două-trei ori pe săptămână.

 

2. Folosește cosmetice anti-age

Pe lângă exercițiile fizice, este indicat să folosești și cosmetice cu proprietăți anti-age care să îți mențină pielea fermă și strălucitoare indiferent de trecerea timpului.

Ridurile care apar cel mai repede și care sunt influențate de mimica feței sunt cele din jurul ochilor și cele din jurul gurii.

Având în vedere faptul că pielea din jurul ochilor este una subțire, vulnerabilă și cu mai puține glande sebacee, o crema pentru ochi este esențială în îngrijirea tenului matur.

În ceea ce privește zona din jurul gurii, pentru a combate ridurile din această zonă poți să folosești o cremă de față intens hidratantă, cu acid hialuronic și Coenzima Q10.

 

3. Folosește cremă SPF

Razele UV se află printre principalii factori care afectează pielea, astfel că este indicat să folosești o cremă cu factor ridicat de protecție indiferent de anotimp.

În funcție de expunerea ta la soare, poți să alegi creme cu factor SPF 15 care împiedică 93% din raze să pătrundă în piele, 25 care împiedică 96% din raze, 30 care împiedică 97% din raze sau 50 care împiedică 98% din razele solare să intre în piele. Pe timpul verii, atunci când stai la plajă și temperaturile sunt foarte ridicate, este indicat un factor SPF cât mai ridicat, în timp ce în perioada iernii poți să folosești creme sau loțiuni cu factor SPF mai mic.

 

4. Apelează la tratamente cosmetice împotriva ridurilor

Unul dintre cele mai întâlnite tratamente cosmetice pentru combaterea ridurilor este cel cu toxină botulinică. Acesta nu doar că estompează ridurile de expresie existente, ci și previne formarea de noi riduri prin blocarea acțiunii de contracție a mușchilor faciali.

Un alt tratament care nu doar combate ridurile, ci și îmbunătățește textura pielii și estompează petele pigmentare este mezoterapia cu dermapen, un instrument cu microace care injectează vitamine în straturile celulare ale pielii.

5. Renunță la tutun și la alcool

Obiceiurile precum fumatul sau consumul de alcool dăunează nu numai organismului, ci și pielii. În timp ce atunci când fumezi, inhalezi diverse toxine în organism, consumul de alcool deshidrateaza pielea, motiv pentru care tenul are și el de suferit.

O dietă echilibrată, fără exces de alcool și tutun te ajută să îți menții tenul ferm și tânăr, evitând astfel îmbătrânirea prematură a pielii.

 

Înaintarea în vârstă și diverși agenți dăunători externi sunt factori care afectează aspectul tenului nostru, dar pe care nu îi putem evita în totalitate, indiferent de stilul nostru de viață. Partea bună a lucrurilor este că în prezent putem apela la diverse soluții pentru îmbunătățirea aspectului tenului nostru, de la folosirea de creme pentru tenul matur, până la diverse exerciții pentru față și tratamente cosmetice special concepute pentru fiecare nevoie în parte.

 

Sursă foto: freepik.com

 

×