x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 60% dintre bolnavii COVID-19 internaţi în spitalele din Marea Britanie sunt vaccinați. Ce spune Valeriu Gheorghiţă

60% dintre bolnavii COVID-19 internaţi în spitalele din Marea Britanie sunt vaccinați. Ce spune Valeriu Gheorghiţă

20 Iul 2021   •   20:35
60% dintre bolnavii COVID-19 internaţi în spitalele din Marea Britanie sunt vaccinați. Ce spune Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, oferă explicații pentru informațiile vehiculate recent, potrivit cărora 60% dintre bolnavii de COVID internaţi în spitalele britanice sunt vaccinați.

Potrivit mediculului Valeriu Gheorghiţă, pe măsură ce nivelul persoanelor vaccinate crește, respectiv dacă ar fi 100% persoane vaccinate, este „evident că parte din cazurile diagnosticate cu SARS-CoV-2 și care ajung în spital va fi din rândul celor vaccinați”.

În Marea Britanie, spune medicul, între 80 și 95% din persoanele de peste 50 de ani au fost deja vaccinate cu schema completă.

„Dacă avem un focar de infecție format din 100 de persoane, din care 80 sunt vaccinate cu schema completă și 20 nevaccinate și 8 persoane din cele 80 vaccinate ajung la spital, respectiv 8 din cele 20 nevaccinate ajung la spital, vom ajunge la concluzia că 50% din persoanele spitalizate sunt persoane vaccinate cu schema completă. Dar dacă raportăm aceste cazuri la populația expusă din rândul celor vaccinați complet, vorbim de 10% spitalizați dintre cei vaccinați, spre deosebire de 40% persoane spitalizate din rândul celor nevaccinate”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Astfel, datele publice existente din Marea Britanie arată că vaccinarea cu schema completă oferă o protecție de peste 90% față de riscul de spitalizare, inclusiv pentru varianta Delta.

„Amplitudinea acestui val 4 este la două treimi din valul precedent. Dacă ne uităm la spitalizare și decese, doar 10% din cazurile confirmate sunt spitalizate comparativ cu ce s-a întâmplat în valul precedent. Rata de mortalitate este de doar 3,3%, practic vedem o reducere a mortalității de 30 de ori față de valul precedent”, a afirmat medicul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță