x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 7 semne că ai probleme cu inima. Este posibilă scăderea tensiunii arteriale fără medicamente?

7 semne că ai probleme cu inima. Este posibilă scăderea tensiunii arteriale fără medicamente?

11 Iul 2023   •   16:50
7 semne că ai probleme cu inima. Este posibilă scăderea tensiunii arteriale fără medicamente?

Bolile cardiovasculare sunt din ce în ce mai frecvente în momentul de față, inclusiv la persoanele tinere. Aceasta este principala cauză de mortalitate de la noi din țară și din lume, în acest moment. Potrivit datelor furnizate de statisticieni, aproximativ 60% dintre decesele din lume sunt cauzate de bolile cardiovasculare.

În concluzie, identificarea bolilor cardiovasculare la timp nu poate fi decât un lucru benefic pentru speranța noastră de viață. Tehnologiile moderne farmaceutice au permis dezvoltarea unei game variate de medicamente clasice, precum și a multor categorii de suplimente naturale care ne pot ajuta să stăpânim bine boli importante. De asemenea, astăzi avem la dispoziție o mulțime de metode de investigare moderne care ajută mult la punerea unui diagnostic corect de boală.

 

De ce este atât de ridicată rata mortalității de cauză cardiovasculară?

Multe boli de inimă pot fi silențioase, o perioadă îndelungată de timp. Datorită acestui lucru, modificările care apar în organism vor fi importante și ireversibile. Un alt factor demn de luat în seamă, este stilul de viață nesănătos pe care toți avem tendința de a-l avea. Este vorba despre alimentația nesănătoasă, de surmenaj, stresul continuu, suprasolicitarea nervoasă continuă pentru obținerea unor performanțe profesionale ridicate, ezitarea de a merge la controale medicale periodice, etc.

Toate aceste lucruri sunt consecința societății moderne în care trăim, în general. Chiar dacă majoritatea bolilor cardiovasculare pot fi tratate cu succes (unele suplimente naturale de ajutor aici sunt și capsulele Tonerin pentru tensiune mare) în momentul de față, acestea continuă să creeze probleme foarte mari în toate țările lumii. Ele se pot complica rapid și pot avea consecințe foarte grave.

Prevenția medicală și o foarte bună informare asupra bolilor cardiovasculare reprezintă cheia succesului acum. Cu cât vom cunoaște mai multe lucruri despre semnele de boală, despre tratament, complicații, diete, tratamentele naturiste fără reacții adverse, etc. cu atât vom fi mai feriți de consecințele neplăcute pe care le generează majoritatea bolilor cardiovasculare.

 

7 semne că ai probleme cu inima

Amorțeala la nivelul mâinilor sau picioarelor este unul dintre cele 7 semne de boală cardiacă. Senzația de amorțeală la nivelul extremităților apare atunci când există o insuficientă oxigenare a acestora. Lipsa adecvată de oxigen poate fi consecința unei boli coronariene sau a unei aritmii cardiace, ori a unei insuficiențe cardiace. Dacă această senzație apare în mod frecvent, nu ezita să mergi la medicul de specialitate.

Oboseala cronică este un alt semn de care ar trebui să ții cont în depistarea mai multor afecțiuni cardio-vasculare de care poți suferi. Nu este normal să obosești repede, mai ales atunci când nu ai depus efort intens, mult timp. În boli coronariene sau în cele de natură ischemică, inima nu mai pompează suficient sânge către organism. Lipsit de oxigen, organismul nu va mai putea să facă față nevoilor zilnice. Dacă senzația de oboseală persistă și după o perioadă îndelungată de repaus, atunci este cazul să faci o programare la un medic specialist cardiolog.

Senzația de lipsă de aer (dispnee) este un semn frecvent de boală cardiacă. Lipsa unei cantități suficient de mari de oxigen la nivelul plămânilor, generează senzația de lipsă de aer. Aceasta poate să apară în boli precum insuficiență cardiacă congestivă, aritmii de diferite cauze, boli coronariene, sechele post infarct, etc.

Dureri în piept

Este unul dintre cele mai frecvente semne de boală cardiacă. Durerile în piept apar atunci când ceva este în neregulă la nivelul arterelor principale care vascularizează inima. Ele se pot îngusta datorită depunerilor de pe pereții acestora sau pot fi chiar și înfundate cu trombusuri sau plăci de aterom. Durerile în piept pot fi sub formă de arsuri sau sub formă de gheară sau de înțepături intense și supărătoare.

Picioare umflate (edeme)

Și edemele la picioare fac parte din cele 7 semne că ai probleme cu inima. În situația în care inima nu pompează corect sângele din organism, pot apare acumulări de lichide la nivelul picioarelor sau la nivelul gleznelor, din cauza circulației care nu se realizează așa cum trebuie în tot corpul.

Zgomote în urechi și tulburări de vedere

Valorile ridicate ale tensiunii arteriale sunt cauza apariției unor zgomote neplăcute în urechi și a tulburărilor de vedere. Din cauza faptului că vasele de sânge sunt afectate, mai ales atunci când valorile presiunii arteriale sunt foarte ridicate, în ureche pot apare zgomote neplăcute. Tulburările de vedere sunt la fel de frecvente și apar tot datorită afectării vaselor de sânge, care se îngustează când valorile presiunii devin prea ridicate.

Antecedente de boli de inimă în familie

Este important să știi faptul că, persoanele care au avut în familie rude cu boli de inimă, sunt mult mai expuse să dezvolte boli cardiovasculare. În această situație, este obligatoriu un control medical preventiv, încă de la vârsta de 40 de ani sau poate chiar și mai devreme, dacă există suspiciuni de afecțiuni cardiace sau de boli vasculare .

 

Despre hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o altă afecțiune frecvent întâlnită atât la noi în țară, cât și în celelalte țări din lume. Debutează de multe ori fără nici un fel de semn. Din aceasta cauză este foarte periculoasă. Consumul de cafea, alimente sărate, băuturi energizante sau care conțin cantități ridicate de cofeină, pot mări valorile tensiunii arteriale atât de mult încât există pericolul de a face accidente vasculare cerebrale sau coronariene, foarte repede.

Pe toată perioada cât presiunea sângelui este ridicată, inima va face un efort suplimentar intens pentru a trimite sângele în tot corpul. Efortul depus generează îngroșarea mușchiului inimii, dilatarea aortei sau alte complicații la fel de neplăcute și periculoase (insuficiență cardiacă, etc.).

Un consult de specialitate este foarte recomandat, mai ales dacă ai în familie persoane cu astfel de boli. În afară de medicamentele clasice pentru valorile ridicate ale tensiunii arteriale, în momentul de față este posibilă și scăderea tensiunii arteriale fără medicamente.

 

Cum scazi tensiunea arterială fără medicamente?

Deoarece sunt suficiente metode pentru scăderea tensiunii arteriale fără medicamente, cu acordul medicului curant, este bine să recurgi la ele, nu doar pentru a reduce cantitatea de medicamente clasice pe care le vei consuma de-a lungul întregii vieți. De foarte multe ori, inclusiv medicația clasică nu este suficientă pentru stabilizarea valorilor tensiunii arteriale.

Reducerea cantității de sodiu din alimentație, reducerea cantității de alcool, renunțatul la fumat și slăbitul, sunt cele mai cunoscute și eficiente metode de reducere a tensiunii arteriale. De asemenea, nutriționiștii ne recomandă să mai consumăm alimente bogate în potasiu, în calciu și magneziu, precum și ciocolată neagră sau cacao, fructe de pădure, etc. Acestea au un rol important în scăderea tensiunii arteriale fără medicamente, de asemenea.

Dacă ai făcut aceste schimbări și tot nu ai obținut rezultatele dorite, atunci va trebui să începi să consumi un ceai pentru scăderea tensiunii arteriale. Poate fi cumpărat de la orice farmacie naturistă sau de la o farmacie obișnuită. În prezent, sunt foarte multe produse disponibile care nu sunt deloc scumpe.

 

 

Ceaiuri cu efecte hipotensoare

Lavanda și păducelul sunt două plante naturale care au un rol foarte bun în menținerea unei tensiunii arteriale normale. Ceaiul de lavandă este bun atât pentru reducerea tensiunii arteriale cât și pentru reglarea ritmului inimii. Persoanele care suferă de aritmii cardiace pot consuma suplimente pentru reglarea ritmului cardiac care conțin extract de lavandă. Se mai pot consuma frunze de lavandă sau chiar și florile.

Un alt ceai pentru scăderea tensiunii arteriale este ceaiul de păducel. Acesta era folosit și în trecut, când nu existau atât de multe medicamente pentru hipertensiunea arterială, cât și pentru reglarea nivelului de colesterol sau pentru întărirea arterelor. Există și capsule care conțin extract de păducel, cu efecte la fel de bune.

 

Alte remedii 100% naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale

Valorile ridicate ale tensiunii arteriale pot fi normalizate nu doar cu ajutorul unor ceaiuri speciale. Un ceai pentru scăderea tensiunii arteriale poate fi uneori insuficient. Cu acordul medicului, poți asocia și alte suplimente naturale sub formă de capsule sau tinctură, care au drept efect principal normalizarea valorilor tensiunii.

Despre multe astfel de suplimente naturale am discutat deja pe acest site dar și în cadrul unor articole din ziare recunoscute. Preparatele naturale moderne au efecte multiple. Există suplimente pentru reglarea ritmului cardiac care scad și tensiunea arterială și invers.

Citește cu atenție prospectul și urmează strict indicațiile de acolo. De asemenea, este important să ceri părerea medicului, dacă deja urmezi un tratament clasic sau dacă consumi deja alte suplimente pentru reglarea ritmului cardiac, alte preparate 100% naturale pentru scăderea tensiunii, alte produse pentru alte categorii de boli, ceai pentru scăderea tensiunii arteriale, etc. Efectele lor se pot suprapune peste efectele medicamentelor clasice și, cumulate, pot crea probleme și mai mari de sănătate.

×