x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate A venit pe lume fără sânge şi, totuşi, acum este un copil sănătos, care învată să meargă

A venit pe lume fără sânge şi, totuşi, acum este un copil sănătos, care învată să meargă

de Magda Marincovici    |    29 Ian 2012   •   21:00
A venit pe lume fără sânge şi, totuşi, acum este un copil sănătos, care învată să meargă

Olivier Morgan este un copil miraculos. Din cauza unei malformatii uterine, nou-nascutul a pierdut o cantitate enorma de sange in timpul nasterii. Si atunci cand nimeni nu-i mai dadea o sansa ca va supravietui, Olivier a demonstrat ca este un adevarat erou.

Cand a venit pe lume, Olivier era palid si parea ca s-a nascut mort. Dupa complicatiile inregistrate inainte de venirea pe lume, medicii au descoperit ca, aproximativ 25 de minute, inima lui Olivier nu a batut. Si, totusi, printr-un miracol, micutul Olivier a supravietuit. Medicii l-au resuscitat, i-au pus la oxigen si perfuzii cu sange. O lupta pentru salvarea bebelusului care parea fara nici o speranta, pana in clipa in care primul "bip" s-a auzit pe electrocardiograf. "Acum, Olivier are un an si o sanatate de fier. La nastere a pierdut tot sangele. Si totusi, acum, este langa mine si imi rade, spune emotionata Katy, mama pruncului. La varsta de 36 de ani, am avut o nastere dificila si dureroasa - fizic si psihic –marturiseste in cotidianul The Sun, mama lui Olivier. Tocmai de aceea, Katy are o profunda recunostinta fata de medicii care l-au readus la viata pe pruncul ei.

Dar care au fost complicatiile pre natale ale lui Olivier?
El a pierdut practic tot sangele la nastere, considerata cauza de deces provocata de o boala tara numita "Vasa Praevia". Aceasta este o malformatie uterina, un fel de a doua placenta (cotiledon). Vasele sangvine leaga acest cotiledon de placenta. In timpul nasterii, se declanseaza o hemoragie, numita hemoragia de Benckiser". Acesta este motivul pentru Olivier a venit pe lume fara o picatura de sange. In intervalul 5:12 si 5:37 inima lui Olivier nu a batut, medicii marturisind ca este unul dintre cazurile incredibile pe care nu si le-au imaginat vreodata. Se stie insa ca privarea creierului atat timp de oxigen poate avea numeroase consecinte. Din fericire, medicii care l-au ingrijit pe micutul Olivier au coborat temperatura cu scopul de a limita leziunile cerebrale. In incubator, la 33 de grade Celsius, sangele circula mai incet permitand cresterea eficientei interventiei. Crescand cu cate un grad si jumatate, zilnic, tempertura, in mai putin de o saptamana, Olivier s-a vindecat si a fost incredintat mamei lui, Katy, lui Jeff, tatal, si lui Jack, fratele mai mare. Acum, Ollie invata sa mearga si jocul lui preferat este de-a v-ati ascunselea. Este un copil minunat si fericit, spune bucuroasa Katy.

×
Subiecte în articol: oliver morgan