x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Adio Spitalul Caritas

Adio Spitalul Caritas

de Magda Marincovici    |    01 Apr 2011   •   13:00

Spitalul Caritas se transforma in azil de batrani, pacientii fiind dusi in cateva spitale bucurestene. Aceeasi soarta au si cinci nou-nascuti care au fost abandonati in maternitatea Caritas.  "De doua zile mutăm bolnavii în spitalele municipalitaatiii. Astăzi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cat am avut la inceputul saptamanii. Este vorba despre 35 de pacienti netransportabili din sectia Medicala, cinci din Chirurgie si cam 20 de copii", precizeaza directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti(ASSMB), doctorul Marius Savu.

Medicii considera ca aceasta “metamorfoza” din spital in azil in cazul “Caritas” nu rezolva problema. Dimpotriva. Deoarece chiar un azil trebuie sa indeplineasca niste conditii atat de ordin medical, cat si de cazare, ceea ce presupune sume apreciabile. Iar repartizarea pacientilor de la “Caritas” altor spitale bucurestene le genereaza acestora probleme de costuri suplimentare cu medicamente si materiale sanitare, de personal medical care si asa este insuficient, de cazare, stiut fiind ca saloanele sunt supraglomerate.

Ministrul Sanatatii are o listă de 67 de spitale care de la 1 aprilie se vor transforma în camine de batrani, printre acestea fiind si Spitalul Caritas.

×