x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ai nevoie de aparat dentar, dar ai multe temeri? Uite cum poți lua alegerea potrivită pentru tine!

Ai nevoie de aparat dentar, dar ai multe temeri? Uite cum poți lua alegerea potrivită pentru tine!

03 Feb 2023   •   15:30
Ai nevoie de aparat dentar, dar ai multe temeri? Uite cum poți lua alegerea potrivită pentru tine!
Sursa foto: pexels

Sănătatea este cel mai important aspect al vieții, iar când vine vorba de sănătatea dentară, aceasta trebuie luată foarte în serios. Nu este deloc indicat să amâni problemele dentare, fiind mult mai dificil și costisitor să le tratezi odată ce se agravează. Dacă medicul ți-a recomandat un aparat dentar, este esențial să îi urmezi sfatul. Dacă temerile tale sunt legate de alegerea unui aparat, de aspectul estetic sau de longetivitatea acestuia, atunci trebuie să descoperi aparatul care ți se potrivește.

 Iată dintre ce tipuri de aparate poți alege ca să ai o experiență cât mai plăcută!

§  Aparatul dentar metalic

 

Acest tip de aparat dentar fix este cel mai des întâlnit, fiind clasicul aparat cu brackeți. Oamenii îl aleg datorită costului redus, însă are și alte avantaje (este eficient, precis și rezistent). Cu toate acestea, are dezavantajul estetic, fiind mult mai vizibil decât celelalte tipuri de aparate. Trebuie luat și acest aspect în considerare, ținând cont că este vorba de purtarea lui pe o perioadă mai lungă de timp.

 §  Aparatul dentar din safir

 

Asemănător cu funcțiile aparatului metalic, cel din safir are avantajul estetic, fiind aproape inobservabil pe dinți. Mulți oameni optează pentru acesta, fiind atât eficient, cât și mai plăcut estetic, însă este și mult mai costisitor, fapt ceea ce reprezintă o investiție mai mare.

 

§  Aparatul dentar din ceramică

 

Acest tip de aparat dentar este ales, de cele mai multe ori, pentru aspectul estetic. Deși are proprietatea de a fi puțin observabil pe dinți, dezavantajele care constau în rezistența slabă și posibilitatea de a se casa nu merită prețul mai mare față de cel metalic.

 

§  Aparatul dentar Damon

 

Acest tip de aparat este extrem de avantajos, fiind o soluție eficientă și estetică. Tehnologia inovatoare folosită într-un aparat dentar Damon este mult mai blândă față de oricare alt aparat, nu necesită extracții și trebuie folosit o durată mai scurtă de timp (după caz). La citransilvania.ro poți să optezi pentru această soluție superioară în calitate. Performanțele clinice ale acestui tip de tehnologie au fost dovedite, pacienții fiind foarte mulțumiți.

  

§  Aparatul dentar Invisalign

 

Ultimul pe listă este aparatul de tip Invisalign, fiind variante invizibilă a aparatelor dentare. Totuși, nu toată lumea poate opta pentru acest tip de aparat, ci doar cei cu anomalii ușoare, care nu necesită decât îndreptarea dinților. Durata tratamentului este redusă, însă și prețul acestuia este destul de ridicat.

 

Așadar, nu mai amâna decizia de a purta aparat dentar, existând pe piață destule variante dintre care să alegi ceea ce ți se potrivește. Documentează-te cu privire la fiecare tip de aparat dentar și alege în funcție de dorințele, prioritățile și bugetul tău, astfel încât să rezolvi cât mai rapid această problemă dentară. Cu cât aștepți mai mult, cu atât va fi mai dificil și mai costisitor de tratat. De aceea, ia-ți inima în dinți și ia alegerea corectă de a purta un aparat dentar care să te scape de grijile dentare pe care le ai.

 

 

Sursa foto: pexels.com

×