x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Al doilea medicament anti COVID-19. Reduce cu 89% riscul de spitalizare

Al doilea medicament anti COVID-19. Reduce cu 89% riscul de spitalizare

05 Noi 2021   •   14:35
Al doilea medicament anti COVID-19. Reduce cu 89% riscul de spitalizare

Compania Pfizer anunță că medicamentul său antiviral pentru tratarea COVID-19 s-a dovedit a fi foarte eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave în rândul persoanelor cu risc și care au primit medicamentul la scurt timp după ce au avut simptomele.

Pastila antivirală este a doua de acest tip care se dovedește a fi eficientă împotriva Covid. Este mai eficientă decât cea dezvoltată de producătorul american Merck, care așteaptă autorizarea federală, conform The New York Times.

Medicamentul Pfizer, care va fi vândut sub denumirea comercială Paxlovid, a redus riscul de spitalizare sau deces cu 89% când a fost administrat în primele 3 zile de la debutul simptomelor.

Pfizer a declarat că o comisie independentă de experți care a monitorizat studiul clinic a recomandat ca cercetarea să fie oprită mai devreme, deoarece beneficiile medicamentului pentru pacienți s-au dovedit convingătoare. Compania a precizat că intenționează să prezinte datele cât mai curând posibil la Food and Drug Administration pentru a obține autorizația în Statele Unite.

„Rezultatele sunt într-adevăr dincolo de cele mai nebunești vise", a declarat Annaliesa Anderson, un director executiv al Pfizer.

Ea și-a exprimat speranța că Paxlovid „poate avea un impact important pentru a contribui la revenirea vieții la normal”.

Tratamentul ar putea deveni disponibil în următoarele câteva luni, deși este posibil ca stocurile să fie limitate la început. Pastilele Pfizer și Merck se adresează atât pacienților considerați cu risc ridicat, cum ar fi cei cu vârsta de peste 60 de ani sau, cât și celor care au alte afecțiuni precum obezitatea, care îi fac mai predispuși la consecințe grave ale Covid.

Noile pastile, care reduc drastic spitalizările, ar putea contribui la „coborârea cortinei peste faza cea mai severă a pandemiei”, cel puțin în țările bogate, unde cei mai mulți adulți au fost vaccinați.

Pfizer și Merck au declarat că au început deja să producă medicamentele și intenționează să își intensifice producția în cursul anului viitor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pfizer COVID