x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alexandru Rafila anunță MODIFICĂRI în distribuirea pastilelor de iod

Alexandru Rafila anunță MODIFICĂRI în distribuirea pastilelor de iod

04 Apr 2022   •   13:46
Alexandru Rafila anunță MODIFICĂRI în distribuirea pastilelor de iod

Distribuirea partilelor de iod către populație se amână ca urmare a refuzului medicilor care nu vor să le administreze pacienților. Alexandru Rafila anunță că va fi demarată o campanie de informare.

„Nu putem să facem distribuția acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare și utilizare: doar într-o situație în care, Doamne ferește!, apare un incident care să presupună acest lucru. E un lucru foarte sensibil și nu o să facem niciun fel de distribuție până nu ne convingem că toată lumea știe despre ce este vorba, pentru că administrarea intempestivă a acestor pastile poate să pună probleme”, a spus ministrul Sănătății. 

Totodată, medicii de familie au refuzat să distribuie pastilele de iod pe motiv că le-ar bloca activitatea. 

„Vă asigur că vom găsi cadrul legal care să facă posibilă distribuția către cetățeni. Și vreau să vă mai spun un lucru: eu nu am avut nicio dispută cu medicii de familie. Dânșii mi-au spus doar punctul lor de vedere, am încercat să-l înțeleg, ne-au spus în mod foarte clar că ei consideră o chestiune birocratică distribuirea acestor pastile către pacienții de pe propriile liste. Eu le-am spus, și nu în spirit polemic, că eu consider că avem o responsabilitate, noi ca administratori ai sistemului de sănătate, pentru toți pacienții din România, dânșii pentru pacienții de pe propriile liste. Eu nu cred că protejarea sănătății pacienților noștri este o chestiune birocratică. Mai rămâne să analizăm cu colegii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Vom găsi o soluție și eu cred că mulți dintre medicii de familie vor reflecta și vor deveni parteneri, nu ai noștri, ci ai pacienților de pe listele lor, în a-i ajuta să înțeleagă care este scopul acestei distribuiri, care nu trebuie în niciun fel să îngrijoreze populația”, a explicat demnitarul.

×
Subiecte în articol: pastile de iod alexandru rafila