x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor

Cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor

19 Noi 2022   •   23:57
Cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor
Sursa foto: Hepta

Încercați să adăugați aceste alimente în dieta dumneavoastră pentru a menține rinichii sănătoși.

Rinichii sunt ca niște filtre care scapă de toate lucrurile pe care nu le vrei în corpul tău. Aceste două organe de mărimea unui pumn, în formă de fasole, îți filtrează sângele. Procedând astfel, elimină toxinele și excesul de lichide, ținând în același timp sub control nivelurile de potasiu, sodiu și altele. Rinichii fac atât de multe lucruri pentru organism încât nu ne permitem să-i suprasolicităm inutil.

Potrivit cnet.com, atunci când consumăm alimente bune pentru rinichii noștri ne poate ajuta să ne protejăm sănătatea rinichilor.

Cele mai bune alimente pentru rinichi sănătoși

1. Pește gras

Peștele oferă proteine, iar atunci când alegi un pește gras precum tonul, somonul sau păstrăvul, primești și acizi grași omega-3. Potrivit Fundației Naționale pentru Rinichi, grăsimile omega-3 pot ajuta la reducerea nivelului de grăsimi (trigliceride) din sânge și pot, de asemenea, să scadă tensiunea arterială.

2. Varză

Această legumă bogată în nutrienți are un conținut scăzut de potasiu și sodiu, în timp ce conține fibre, vitamine C și K și multe altele.

3. Ardei gras

La fel ca varza, ardeiul gras conține o mulțime de nutrienți buni, cu un nivel scăzut de potasiu. Consumând ardei gras, obținem vitaminele B6, B9, C și K, plus fibre și antioxidanți.

4. Merișoare

Merișoarele ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Consumul regulat de merișoare vă poate ajuta să evitați această situație nedorită. În plus, merișoarele au antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și vă pot stimula inima și sănătatea digestivă.

5. Afine

Cu un nivel ridicat de antioxidanți, vitamina C și fibre, afinele sunt foarte sănătoase. Ele pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și la sănătatea oaselor.

6. Frunzele verzi

Frunzele verzi de spanac sau kale. Ele furnizează atât de mulți nutrienți încât vă pot ajuta să obțineți vitamine și minerale cheie, plus beneficii de stimulare a imunității.

7. Ulei de măsline

Bogat în antioxidanți și acizi grași sănătoși, uleiul de măsline vă poate stimula starea generală de bine. Un studiu de la Universitatea din Harvard a descoperit că uleiul de măsline poate scădea nivelul colesterolului și riscul de boli cardiovasculare, demență și unele tipuri de cancer.

8. Usturoiul

Un alt aliment bogat în antioxidanți, care combate inflamația, usturoiul conține și un compus specific numit alicină. Alicina este la fel de eficientă în protejarea sănătății rinichilor ca un medicament. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune alimente pentru rinichi, usturoiul trebuie să fie pe listă.

9. Ceapa

Din aceeași familie cu usturoiul, ceapa oferă nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele B6 și C, mangan și cupru. De asemenea, conțin quercetină, o substanță chimică ce vă poate ajuta corpul să lupte împotriva cancerului și compuși organici cu sulf care pot reduce riscul de hipertensiune arterială, accident vascular cerebral și boli de inimă.

10. Merele

Merele furnizează quercetină și fibre care luptă împotriva cancerului, care pot ajuta la menținerea colesterolului și a zahărului din sânge la niveluri sănătoase. Și au o mulțime de antioxidanți.

×
Subiecte în articol: alimente rinichi sănătoși