x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alimentele prăjite în ulei de măsline de floarea soarelui nu sunt contraindicate cardiacilor

Alimentele prăjite în ulei de măsline de floarea soarelui nu sunt contraindicate cardiacilor

de Magda Marincovici    |    27 Ian 2012   •   11:39
Alimentele prăjite în ulei de măsline de floarea soarelui nu sunt contraindicate cardiacilor

Alimentele prajite nu sunt neaparat contraindicate in cazul pacientilor cu boli cardiovasculare daca se foloseste ulei de masline sau de floarea soarelui, potrivit unui studiu spaniol publicat marti, 24 ianuarie, in British Journal of Medicine. Cercetatorii de la Universitatea autonoma din Madrind au monitorizat 40.757 adulti o perioada de 11 ani, interesandus-e frecvent de obiceiurilor lor de a-si prepara mancarea. Ei au demonstrat ca nu este nici o legatura intre alimentele prajite si bolile cardiace. Intr-o interventie la BBC, Victoria Taylor de la British Heart Foundation remarca faptul ca subiectii inclusi in acest studiu au urmat un regim mediteranean. Beneficiile regimului mediteranean asupra sanatatii se datoreaza tocmai locului important acordat fructelor si legumelor proaspete, uleiului de masline, pestelui si chiar unei cantitati civilizate de vin din cand in cand. Nutitionistii par sa fie de aceeasi parere: alimentele grase contribuie la cresterea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol si la luarea in greutate. Victoria Taylor atrage atentia ca, totusi, indiferent de modul de preparare, consumul de alimente grase inseamna calorii mai multe in organism. In aceste conditii cea mai buna solutie pentru protejarea sanatatii inimii este regimul alimentar echilibrat, in care predominante sa fie fructele, legumele, iar alimentele grase sa reprezinte o exceptie.

×