x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efectele apei de stafide asupra sănătății

Efectele apei de stafide asupra sănătății

de Anastasia Paul    |    15 Mai 2024   •   22:45
Efectele apei de stafide asupra sănătății
Sursa foto: Hepta

Apa de stafide conține mulți nutrienți benefici pentru sănătate. Medicii recomandă să o bei dimineața pe stomacul gol.

Stafidele și strugurii uscați sunt surse concentrate de diferiți nutrienți. Când sunt înmuiate în apă, unii dintre acești nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, sunt eliberați în apă.

Apa de stafide este o băutură obținută prin înmuierea stafidelor în apă peste noapte și a câștigat popularitate în ultimii ani.

Beneficii pentru sănătate

Sfidele conțin fibre alimentare care ajută la ameliorarea constipației prin creșterea volumului scaunului și promovarea mișcărilor intestinale regulate. Apa de stafide poate ajuta, de asemenea, la curățarea tractului digestiv și la stimularea bacteriilor intestinale naturale și benefice, contribuind la sănătatea generală a intestinului.

Totodată, aceasta poate fi o sursă importantă de fier, mineral esențial pentru transportul oxigenului în organism.

Apa de stafide mai conține potasiu, un mineral este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale sănătoase și a echilibrului fluidelor.

Stafidele conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Prezența antioxidanților și a vitaminelor, precum vitamina C, ar putea contribui la un sistem imunitar mai puternic.

Este recomandat să înmoi o mână de stafide (de preferință organice) în apă. Lasă-le să se înmoaie peste noapte sau circa 8-12 ore. Dimineața, strecoară apa într-un pahar și bea pe stomacul gol sau pe tot parcursul zilei. Poți consuma și stafidele înmuiate deoarece au și o valoare nutritivă ridicată.

Riscuri pentru sănătate
Deși în general sunt sigure, există câteva lucruri de reținut.

Stafidele conțin zahră natural, așa că trebuie consumate cu moderație, mai ales de persoanele cu diabet. 

Deși apa cu stafide ar putea aduce beneficii sănătății bucale, este totuși important să menții o rutină bună de igienă orală.

Apa de stafide, cu potențialele sale beneficii pentru sănătate, poate fi benefică pentru rutina ta de sănătate. Deși nu este un remediu miraculos, prezența fibrelor, vitaminelor și antioxidanților o face o alternativă sănătoasă la băuturile dulci, notează indianexpress.com.
 

×
Subiecte în articol: apa stafide stafide