x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cancerul copilăriei

Cancerul copilăriei

de Ionela Gavriliu    |    10 Noi 2007   •   00:00
Cancerul copilăriei

Cancerul macină de aproape un an un băieţel de 2 ani şi jumătate. Cele opt cure de citostatice pe care Andrei le-a suportat de cănd diagnosticul a fost pus au făcut o amintire din copilul grăsuţ şi plin de viaţă.


Cancerul macină de aproape un an un băieţel de 2 ani şi jumătate. Cele opt cure de citostatice pe care Andrei le-a suportat de cănd diagnosticul a fost pus au făcut o amintire din copilul grăsuţ şi plin de viaţă.


Neuroblastom abdominal. Cancer. Acest diagnostic crunt a fost trecut in dreptul unui sufleţel de doi ani jumătate. Andrei Marian Nenetu a fost, pănă la inceputul acestui an, un copil vioi, cu mare poftă de viaţă, care ţinea in mănuţele lui mici intreaga fericire a unor părinţi măndri de bucuria dată de Dumnezeu.


SEMNE. După Sărbătorile de iarna, băieţelul a inceput să slăbească vizibil, jucăriile nu-l mai incăntau şi obrăjorii i-au pălit. Doctorul care l-a consultat prima oară a pus simptomele pe seama plecării tatălui micuţului, crezănd că este doar o depresie temporară a băiatului. Domnul Nenetu a mers pentru trei luni in Italia cu serviciul. Cănd controale mai amănunţite au dat la iveală cumplitul rezultat, acesta s-a intors in ţară pentru a lupta din toate puterile pentru fiul său.


TUMORI. Familia Nenetu e din Craiova. De mai bine de un an stau insă in gazdă in Bucureşti pentru a fi alături de Andrei, internat in secţia de pediatrie a Spitalului "Marie Curie". Viaţa lor inseamnă acum citostatice, operaţii, tumori şi multă speranţă pentru fiul lor care la numai doi ani le suportă cu mult curaj. "La 30 mai, Andrei a fost operat. Pănă atunci a fost ţinut sub tratament chimioterapeutic. După operaţia de extirpare a tumorii din abdomen, ni s-a spus că e bine, că nu va mai avea probleme. N-a fost să fie...", spune cu tristeţe mama băiatului, Mihaela Nenetu. In august, duşmanul şi-a făcut din nou apariţia in trupul slăbit al copilului. De data aceasta cu şi mai mare inverşunare: tumora a invadat practic abdomenul lui Andrei. "Nu i s-a mai dat nici o şansă. Dar după ce am luptat atăta timp, nu puteam renunţa", povesteşte mama.


ŞANSÃ.... Tratamentul, a patra cură de citostatice mai exact, a inceput să dea rezultate, iar acum starea lui Andrei e mult mai bună. Totuşi, viaţa lui e pe muchie de cuţit. Un transplant medular ar inclina balanţa decisiv in favoarea lui şi Andrei ar putea redeveni băieţelul cu ochii plini de soare. Costul unei astfel de operaţii in străinătate este in jur de 120.000 de euro, o sumă imensă pentru familia Nenetu. "Eu sunt economistă, dar acum mi-am prelungit concediul de maternitate pănă la 3 ani, aşa că nu lucrez. Lunile acestea am cheltuit enorm pentru a lupta din toate puterile cu boala. Suma pentru operaţie este imensă pentru posibilităţile noastre", recunoaşte abătută mama lui Andrei.
Acesteia şi soţului ei le-a mai rămas speranţa. Credinţa că oameni cu suflet bun vor pune capăt suferinţei unui copil nevinovat care mai are o şansă la viaţă.


Conturi

  • Cont RON: RO72 RZBR 0000 0600 0965 0209
  • Cont EURO: RO 75 RZBR 0000 0600 0965 0252
  • Cont $: RO 31 RZBR 0000 0600 0965 0268
Pe numele lui Nenetu Marian, Raiffaisen Bank Craiova

×
Subiecte în articol: pagina de suflete andrei