Consumul regulat de iaurt şi de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime acţionează favorabil asupra riscului de a dezvolta un diabet de tip 2, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi menţionat de site-ul passionsante.be.
Cercetarea s-a desfăşurat pe parcursul a 11 ani, pe un eşantion de aproximativ 4.000 de adulţi. Obiceiurile lor alimentare au fost analizate, iar datele au fost coroborate cu incidenţa cazurilor de diabet de tip 2 (DT2). S-a dovedit că produsele lactate - iaurt, brânză proaspătă, cu conţinut scăzut de grăsime, exercită un efect benefic asupra riscului de la dezvolta un diabet.
Constatarea a fost relevantă în privinţa iaurtului: la un consum de cinci porţii pe săptămână (125 g fiecare), riscul de DT2 a scăzut cu 28%. Efectul său benefic s-ar datora conţinutului de calciu, magneziu, vitaminele D şi K şi prezenţei de probiotice. (Agerpres)