x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce boli rişti din cauza sucurilor la sticlă

Ce boli rişti din cauza sucurilor la sticlă

02 Iul 2014   •   11:11
Ce boli rişti din cauza sucurilor la sticlă
Sursa foto: Anna Kucherova/Getty Images/iStockphoto

În pofida "asigurărilor" comerciale vizavi de conţinutul redus de zahăr din băuturile "light", medicii nutriţionişti contrazic reclamele. Ei spun că, dimpotrivă, băuturile de acest gen sunt pline de aditivi extrem de periculoşi care fac ravagii la nivelul creierului.

Câte SUBSTANŢE PERICULOASE se află în APA DE LA ROBINET şi cum am putea să le evităm

Cât priveşte băuturile "naturale", acestea ascund o serie de îndulcitori şi aditivi care pot influenţa sănătatea stomacului, a danturii şi a ficatului.

Rafturile magazinelor sunt "pline ochi" de sucuri care mai de care mai atrăgătoare pentru ochiul cumpărătorului, care, nu de puţine ori, face greşeala de a pune în coşul de cumpărături un produs pe a cărui etichetă nu îşi aruncă niciodată privirea. Un gest simplu, dar care ar putea să îi coste scump la sănătate, susţin specialiştii, care atrag atenţia asupra substanţelor extrem de nocive pentru organism.

Cât de periculoşi sunt îndulcitorii artificiali. Aspartamul conţine o substanţă care devine toxică

"Monoglutamatul de sodiu, conţinut de băuturile light, este o substanţă care s-a dovedit că «prăjeşte neuronii», adică distruge sistemul nervos central al consumatorului, fără ca acesta să aibă habar. Şi lista substanţelor care fac ravagii în organism şi care sunt conţinute de băuturile fără zahăr nu se opreşte aici. Ele mai conţin aspartam, ciclamat, substanţe care sunt cancerigene şi care dereglează puternic sistemul hormonal. De aici apare menstruaţia precoce în cazul adolescentelor sau Alzheimerul la persoane foarte tinere. Pe lângă toate acestea, uriaşa capcană în care cad părinţii este aceea că, dacă nu le dau copiilor decât «un pahar pe zi» aceştia nu devin dependenţi de aceste substanţe.

Află ce se ascunde în spatele sucurilor naturale pe RomâniaTV.net.

×