x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea deficitară a pastilelor cu iod

Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea deficitară a pastilelor cu iod

03 Oct 2022   •   12:33
Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea deficitară a pastilelor cu iod

Distribuţia slabă a pastilelor de iod nu denotă o campanie eșuată, ci o mentalitate, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care precizează că românii nu au o mentalitate de prevenție, în general.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, despre eșecul campaniei de distribuire a pastilelor de iod. „Nu e vorba de eșecul unei campanii, e vorba de o mentalitate, noi nu avem o mentalitate de prevenție în general”, a explicat acesta.

Ministrul a adăugat că statul are datoria să asigure „câteva produse” care pot fi utilizate într-o situație specială.

„Noi nu putem să eludăm legea și să eliberăm fără prescripție medicală un produs care este în categoria produselor care se eliberează pe bază de prescripție medicală. Cred că o mai mare responsabilitate atât din partea medicilor, cât și a populației, o înțelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de față va duce în timp la schimbarea acestei situații. Aștept și eu cu nerăbdare cifrele pentru luna septembrie, Oricum, în luna august adresabilitatea celor care s-au dus să ia pastilele a crescut de aproape 200 de ori față de luna precedentă”, a afirmat Rafila.

Potrivit demnitarului, este vorba despre un produs care are valabilitate de 3 ani, iar dacă pastilele vor expira, decizia va fi luată „la momentul oportun”.

×
Subiecte în articol: iod alexandru rafila