x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cea mai iubită dietă de către celebrități: Dieta Ketogenică

Cea mai iubită dietă de către celebrități: Dieta Ketogenică

09 Aug 2017   •   14:31
Cea mai iubită dietă de către celebrități: Dieta Ketogenică

Preferată de vedete precum Kim Kardashian și Gwyneth Paltrow pentru rezultatele ei rapide, dieta ketogenică este în centrul atenției, scrie Daily Mail.

Slabă în carbohidrați și bogată în grăsimi, dieta ajută participanții să mănânce proteine moderat și să își ia mare parte din energie din grăsimi. Însă chiar funcționează?

Asociația Dieticienilor din Australia a studiat dieta și a scos la iveală trei lucruri pe care oamenii trebuie să le ia în considerare înainte să se angajeze într-o astfel de dietă. Inițial, asociația a explicat programul dietei și modul în care funcționează.

Astfel, procesul de bază al dietei este inducerea unei stări de cetoză fiziologică. Corpii cetonici sunt substanțe rezultate în urma metabolizării incomplete a grăsimilor și pot fi folosiți ei înșiși ca sursă de energie de majoritatea țesuturilor, inclusiv de creier.

În timp ce există multe diete slabe în carbohidrați și ridicate în grăsimi, dieta ketogenică rămâne „proporțional mai scăzută în carbohidrați” în jurul a 20 sau 50 de grame pe zi pentru a menține corpul „în starea de cetoză”.

Când vine vorba de pierdere în greutate, asociația asigură că cei care urmează această dietă vor obține, „fără îndoială, rezultate într-un timp scurt”.

În schimb, experții avertizează că dieta, având în vedere că este și slabă în fibre, poate conduce la constipație. De asemenea, pe termen lung, dieta poate crește riscul de cancer intestinal.

Ce ar trebui să iei în considerare când începi o dietă ketogenică?

Consumul unor alimente foarte sănătoase va fi limitat

Dieta ketogenică este o dietă slabă în carbohidrați, ceea ce înseamnă că mai multe alimente nutritive, precum: legume, fructe, cereale integrale și produse lactate vor fi limitate la un consum minim, cu 20 sau 50 de grame pe zi.

Îți poate afecta sănătatea intestinală

Fibrele din fructe, legume și cereale integrale sunt vitale pentru sănătatea intestinală, precum și pentru creșterea de bacterii benefice. Astfel, în cadrul dietei vei consuma cu jumătate mai puține fibre decât îți sunt recomandate pentru sănătate.

Îți va fi greu să o urmezi cu strictețe

Cea mai bună dietă este cea care îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie, se potrivește cu stilul tău de viață și te face să te bucuri de ea. Natura restrictivă a dietei ketogenice o face foarte greu de urmat.

În orice caz, experții au afirmat că această dietă are ceva avantaje, pe termen scurt, însă aceasta nu este recomandată pe termen lung și, de asemenea, nu poate fi recomandată tuturor.

×