x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate China anunță primul caz de gripă aviară H3N8 la om

China anunță primul caz de gripă aviară H3N8 la om

27 Apr 2022   •   11:06
China anunță primul caz de gripă aviară H3N8 la om

Autoritățile chineze anunță primul caz de gripă aviară H3N8 la om însă riscul de transmitere dintre persoane este redus, scrie AFP.

Tulpina H3N8 infectează caii, câinii şi focile dar până acum nu a fost detectată la om. Această tulpină a provocat pneumonie fatală la peste 160 de foci de-a lungul coastelor americane în 2021.

Ministerul chinez al Sănătăţii a transmis că un băiat de 4 ani din provincia Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8, după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră şi simptome respiratorii. Familia copilului crește găini iar în zonă trăiesc rațe sălbatice.  Acesta ar fi fost infectat direct de la păsări.

Instituția apreciază că riscul de contagiere în masă este redus dar a avertizat populația să nu se apropie de păsările moarte sau bolnave şi să meargă la medic dacă au febră sau simptome respiratorii.

Tulpinile H5N1 şi H7N9 au fost înregistrate din 1997 și 2013, și au fost transmise și la om, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

 

×
Subiecte în articol: China gripa aviara