x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Colace inteligente

Colace inteligente

de Magda Marincovici    |    21 Iun 2005   •   00:00
Colace inteligente

Sanatatea familiei

In premiera, in tara noastra se pot achizitiona colace de WC de ultima generatie care asigura un standard de igiena superior intregii familii. Aceste colace sunt concepute pentru igiena personala, dar si pentru un tratament preventiv. Astfel, ele ajuta la diminuarea considerabila a riscului iritatiilor anale si a infectiilor vaginale, previn infectiile urinare, curata zona anala cu apa filtrata, previn aparitia hemoroizilor. Gratie acestor calitati, colacele inteligente sunt recomandate tuturor persoanelor, indiferent de varsta, dar in mod special celor cu mobilitate redusa si celor predispuse la constipatie.

Doctorul din baie

La ora actuala, potrivit statisticilor, o persoana din cinci sufera de constipatie, iar una din doua femei se confrunta cu aceasta problema de sanatate. Desi un adult din trei sufera de hemoroizi, foarte putini decid sa ia masuri pentru a atenua simptomele acestei afectiuni tabu. Iar una dintre aceste masuri, definitorie in prevenirea hemoroizilor, este combaterea constipatiei. Este si motivul pentru care aceste colace au fost numite chiar "doctorul familiei cu cabinetul in baie". De asemenea, aceste colace ajuta la ameliorarea disconfortului asociat diareei, previn aparitia hemoroizilor si sunt recomandate in igiena postmenstruala.

Colacul E-zen 7500 este primul colac de WC electric din lume cu functia de clisma. El a fost realizat de cercetatorii japonezi si a fost lansat la sfarsitul anului trecut in Statele Unite. Acum, firma Comat Conserv SRL le comercializeaza in Romania.

Instalarea

La ora actuala, in tara noastra se gasesc doua tipuri de colace cu bideu incorporat: E-zen 7500 si Daewon 811.

Ambele sunt usor de instalat - racordul la apa nu presupune apelarea la un meserias - , sunt adaptabile pe majoritatea vaselor de toaleta si pun la dispozitie o gama larga de functii, menite sa confere intregii familii curatenie si sanatate. Aceste colace sunt extrem de utile persoanelor cu handicap. Colacele dispun in lateral de un panou de comanda cu butoane usor de accesat, toate functiile fiind controlate printr-o simpla atingere a unui buton. Jeturile de apa sunt proiectate separat pentru barbati si pentru femei. Temperatura si presiunea apei sunt reglate potrivit nevoilor individuale. Prin curatarea cu apa si uscarea cu aer cald, in sfarsit putem renunta definitiv la hartia igienica, despre care stim ca de cele mai multe ori este tratata chimic, in special cea parfumata si colorata.

Multi si-au facut probleme in privinta copiilor. In primul rand, si ei pot beneficia de functiile acestor bideuri. In al doilea rand, nu reprezinta un pericol pentru copii, dar nici ei nu pot sa le deregleze, deoarece aceste colace sunt prevazute cu senzor. Colacul propriu-zis se intretine foarte usor si este impregnat cu substante antibacteriene. Consumul de energie electrica lunar este minim, de aproximativ 600 de wati.

STIATI CA
  • Aceste colace sunt indicate in mod special femeilor, persoanelor suferinde de hemoroizi si constipatie, copiilor si varstnicilor, gravidelor, barbatilor si soferilor.
  • Cercetatorii japonezi au conceput primul vas de toaleta care reuseste sa-i faca analizele celui care il utilizeaza. El este dotat cu un dispozitiv care preleveaza probe de urina. Printre analizele efectuate, WC-laborator ofera in doar cateva secunde date privind nivelul glucozei, ceea ce este extrem de util in cazul persoanelor suferinde de diabet.
  • ×
    Subiecte în articol: colace