x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Constantin vrea să se joace din nou cu fiul lui

Constantin vrea să se joace din nou cu fiul lui

de Irina Munteanu    |    25 Sep 2009   •   00:00
Constantin vrea să se joace din nou cu fiul lui

Un bărbat de 35 de ani din Călăraşi, tatăl unui băieţel de 5 ani, a aflat, la începutul acestui an, că suferă de leucemie acută limfoblastică de tip pre B.



A făcut tratament cu citostatice şi boala a părut că stagnează, însă în august a revenit. Singura şansă a lui Constantin Ilie este în acest moment un transplant de măduvă, care costă 100.000 euro.

Până spre sfârşitul anului trecut, Constantin Ilie a fost un părinte şi un soţ fericit. După ce îşi făcea datoria ca poliţist de frontieră, venea acasă şi se juca împreună cu băieţelul său, pe care îl iubeşte foarte mult. La un moment dat, a început să aibă dureri de mijloc. "S-a tratat de lombosciatică vreo două-trei luni şi nu îi mai trecea. A făcut nişte analize şi i-a ieşit numărul de trombocite foarte mic. Atunci, cei de la spitalul din Călăraşi l-au trimis la Institutul «Matei Balş» din Bucureşti, cu diagnosticul de trombocitopenie de etiologie neprecizată", povesteşte Florentina, soţia, despre începuturile bolii. Constantin a stat internat la "Matei Balş" două săptămâni, în decembrie 2008, şi alte două, în ianuarie 2009. În urma unei puncţii osoase, i s-a pus diagnosticul de leucemie şi a fost trimis la Fundeni. Acolo a făcut un tratament de inducţie, în urma căreia boala a părut că dă înapoi. A urmat un tratament de consolidare cu Methrotrexat doze mari şi din această cauză a făcut mucozită severă.

ARE NEVOIE URGENTĂ DE TRANSPLANT
În august, boala a revenit, iar medicaţia indicată de doctori s-a dovedit ineficientă. Constantin a primit un certificat medical de la Centrul de hematologie şi transplant medular la Institutului Fundeni, în care se specifică: "Se recomandă continuarea de urgenţă a tratamentului în străinătate, deoarece s-au epuizat tratamentele curente disponibile în ţară, iar tratamentul necesar nu poate fi asigurat în ţară imediat, într-un timp util pentru pacient, în ceea ce priveşte supravieţuirea şi vindecarea."

Soţia lui Constantin spune că nu a găsit până în acest moment o clinică din străinătate care să le dea un acord în scris că îi primeşte pentru transplant de măduvă şi tratament. Acum ea se află alături de soţul ei la Fundeni. "De când s-a îmbolnăvit, Constantin a stat mai puţin de două luni acasă. Copilul nu are voie aici, în spital. I-am spus că tati e foarte bolnav şi de aceea trebuie să stea internat, ca să se vindece", ne-a spus Florentina, abia înăbuşindu-şi plânsul. Ea este asistentă medicală, dar în acest moment e în concediu medical, la fel ca şi soţul. Venitul lor lunar se ridică la 3.000 lei, dar uneori cheltuielile făcute cu medicamentele depăşesc 5.000 lei. Aşa a fost când Constantin a făcut mucozită şi familia a trebuit să cumpere antibioticele necesare.

Suma necesară pentru transplant se ridică la aproximativ 100.000 euro; dacă ar avea aceşti bani, Constantin nu ar mai pierde nici o clipă; ar pleca imediat spre o clinică din străinătate.

Ajutaţi-l!
Cine doreşte să doneze bani pentru Constantin o poate face în aceste conturi, deschise pe numele soţiei sale, Vlad Florentina, la sucursala din Călăraşi a Raiffeisen Bank:

· RO39RZBR0000060011392535, pentru lei;


· RO17RZBR0000060011392543, pentru euro;


· COD SWIFT: RZBRROBU.


"S-a tratat de lombosciatică vreo două-trei luni şi nu îi mai trecea. A făcut nişte analize şi i-a ieşit numărul de trombocite foarte mic"

"Copilul nu are voie aici, în spital. I-am spus că tati e foarte bolnav şi de aceea trebuie să stea internat, ca să se vindece"

Soţia lui - Constantin Ilie

×
Subiecte în articol: pagina de suflete bolnav de leucemie