x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Coplata a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi cat vom scoate din buzunar pentru o vizită la medic în 2012

Coplata a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi cat vom scoate din buzunar pentru o vizită la medic în 2012

03 Dec 2011   •   13:22
Coplata a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi cat vom scoate din buzunar pentru o vizită la medic în 2012

Este oficial. incepand din 2012, romanii vor plati din 2012 o parte din costurile unor servicii medicale, contributie care nu poate depasi a douasprezecea parte din valoarea veniturilor nete anuale.

Legea 220/2011 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, prin care este introdusa coplata pentru unele servicii medicale, prin intermediul unui "tichet moderator pentru sanatate", a fost publicata in Monitorul Oficial. Coplata are o valoare de cel mult 600 de lei, suma pe care pacientul o va plati anual, pentru consultatii, spitalizari, analize de laborator sau investigatii. Odata atins acest plafon valoric, avem dreptul la servicii medicale gratuite.

Insa pana la acel moment, o vizita la medicul de familie ne va costa 5 lei, cea la un medic specialist 10 lei, iar pentru o internare de o saptamana intr-un spital de stat vom plati 100 de lei. Vor fi totusi scutiti de coplata pensionarii cu venituri de cel mult 700 de lei pe luna, copiii de pana la 18 ani, tinerii cu varsta intre 18 si 26 de ani care nu realizeaza venituri, dar si bolnavii inclusi in programele nationale de sanatate daca nu au venituri din munca.

De asemenea, nu se vor plati serviciile acordate bolnavilor cu afectiuni incluse in programele nationale de sanatate, pentru afectiunea de baza, precum sedintele de chimioterapie, radioterapie, hemodializa si dializa peritoneala. Nici serviciile acordate in situatiile de urgenta medico-chirurgicala, pana la stabilizarea bolnavului, nu vor fi platite, la fel ca si nasterile.

×
Subiecte în articol: medic de familie coplata consultatie