x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Coreea de Nord: Sute de familii suferă de o boală misterioasă

Coreea de Nord: Sute de familii suferă de o boală misterioasă

19 Iun 2022   •   22:05
Coreea de Nord: Sute de familii suferă de o boală misterioasă
Sursa foto: Hepta

Circa 800 de familii din Coreea de Nord suferă de o boală misterioasă, iar oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă, potrivit Sky News.

 Se crede că cel puțin 800 de familii suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit până acum o „epidemie enterică acută", în provincia Hwanghae din sud.

Totuși, oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă.

Noua epidemie pune și mai multă presiune asupra țării care suferă de ani de zile din cauza sancțiunilor, motiv pentru care se luptă cu penuria de alimente și cu un val de infectări cu COVID-19.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „pregătite de familia sa" în sud-vestul țării, în regiunea care se luptă cu epidemia.

Agenția media de stat a țării, KCNA, a anunțat că măsurile luate de autorități au inclus carantina, „depistarea intensivă a tuturor rezidenților" și tratamentul special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.

O „echipă națională de diagnostic și tratament rapid" lucrează cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie.

De asemenea, se fac lucrări de dezinfecție, inclusiv a apelor uzate și a altor deșeuri, pentru siguranța apei potabile și a apei menajere.

Abia în primăvara acestui an, Coreea de Nord a recunoscut că se confruntă cu cazuri de COVID-19. Țara a refuzat să accepte ajutorul internațional pentru imunizare.

×
Subiecte în articol: coreea de nord COVID