x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Creșterea masei musculare nu este un obiectiv greu de atins

Creșterea masei musculare nu este un obiectiv greu de atins

24 Feb 2022   •   17:58
Creșterea masei musculare nu este un obiectiv greu de atins

Creșterea masei musculare este unul dintre motivele pentru care oamenii merg în cadrul unei săli de forță. Scăderea în greutate dar și socializarea sunt alte două motive pentru care sala de forță este din ce în ce mai frecventată de către un număr din ce în ce mai mare de persoane. De asemenea, realizarea antrenamentelor necesare pentru a putea avea o formă suficient de bună pentru a putea desfășura diverse activități fizice sau sportive este un alt motiv pentru care sala de forță este pentru unii dintre noi locul în cadrul căreia se petrec foarte multe ore.

Creșterea masei musculare se poate realiza mult mai repede decât ai crede

Îți dorești să crești din punct de vedere a masei musculare însă consideri că ceea ce trebuie să faci în acest sens este mult prea greu de realizat? Sau că este nevoie de o perioadă foarte lungă de timp? Înseamnă că nu ai vorbit cu un specialist care activează în domeniul dezvoltării sistemului muscular. Acesta îți va spune că procesul prin care se realizează creșterea masei musculare este un proces care se poate realiza într-o perioadă de timp destul de scurtă în cazul în care sunt respectate sfaturile cu privire la modul în care sunt realizate exercițiile fizice dar și stilul alimentar abordat. În ceea ce privește activitatea fizică care trebuie să fie depusă în vederea creșterii masei musculare iată care sunt principalele aspecte care trebuie să fie respectate de către persoanele care doresc să aibă un sistem muscular mult mai bine dezvoltat:

  • Antrenamentul realizat în sala de forță trebuie să fie împărțit pe zile și pe grupe de mușchi. Respectând acest sfat se obține o dezvoltare armonioasă a sistemului muscular și se evită suprasolicitarea anumitor grupe de mușchi.
  • Exercițiile fizice și intensitatea acestora trebuie să fie recomandate de către un specialist care activează în domeniul creșterii masei musculare. În mod normal un astfel de specialist ar trebuie să lucreze în cadrul fiecărei săli de forță. În cazul în care nu se întâmplă așa ceva va trebui să găsești o sală de forță în cadrul căreia lucrează cel puțin un specialist care să te îndrume în tot ceea ce trebuie să faci pentru ca sistemul muscular să crească.
  • Mersul la sală și realizarea exercițiilor fizice trebuie să devină un adevărat ritual pentru a putea atinge obiectivul setat. Sistemul muscular nu trebuie să beneficieze de foarte multă pauză pentru a evita depunerea grăsimilor.
  • Sedentarismul trebuie să devină un concept necunoscut în cazul în care chiar dorești să crești din punct de vedere a masei musculare.
  • Exercițiile fizice realizate în cadrul sălii de forță trebuie să fie repetate de cât mai multe ori pentru a oferi sistemului muscular stimulul necesar pentru ca acesta să se dezvolte.
  • Realizarea exercițiilor fizice necesare pentru a putea atinge obiective intermediare. Cu siguranță că nimeni nu poate atinge obiectivul suprem fără ca mai întâi să atingă niște obiective intermediare. O astfel de situație este valabilă și în cazul persoanelor care doresc să aibă parte de o creștere a masei musculare. Pentru a putea atinge un astfel de obiectiv trebuie setate niște obiective intermediare și trebuie făcute exercițiile necesare pentru a le putea atinge. Apoi, după ce aceste obiective intermediare sunt atinse urmează realizarea exercițiilor fizice necesare pentru a putea atinge obiectivul suprem.

Fără un stil alimentar sănătos creșterea masei musculare rămâne o utopie

Cine spune că fără un stil alimentar sănătos dar cu realizarea exercițiilor fizice se poate crește din punct de vedere a masei musculare greșește. Atât respectarea unui stil alimentar sănătos cât și mersul la sala de forță trebuie să fie respectate de către persoanele care doresc să arate cât mai bine din punct de vedere muscular. În ceea ce privește stilul alimentar pe care trebuie să îl aibă o persoană care dorește să atingă la un moment dat creșterea masei musculare, există o serie de alimentare care nu trebuie să lipsească dintr-un stil alimentar sănătos. Cele mai importante alimente care trebuie să fie consumate într-o dietă alimentară recomandată persoanelor care merg la sala de forță din dorința de a crește din punct de vedere a masei musculare sunt următoarele:

  • Carnea de vită. Toate persoanele care merg în cadrul unei săli de forță cred că au auzit cel puțin o dată că, carnea de vită este recomandată în cazul în care se dorește creșterea din punct de vedere muscular. Nivelul ridicat de proteine, vitamine și alți micronutrienți aflat în carnea de vită este foarte ridicat ceea ce face ca acest tip de carne să îmbunătățească procesul de creștere a masei musculare.
  • Pieptul de pui este un tip de carne care are foarte puține grăsimi motiv pentru care este recomandat atât persoanelor care doresc să crească din punct de vedere muscular cât și celor care doresc să slăbească.
  • Foarte bogat în ceea ce privește acizii grași Omega – 3, somonul este tipul de pește care nu are voie să lipsească din dieta alimentară a unei persoane care tinde spre creșterea masei musculare.
  • Legumele și verdețurile trebuie să însoțească orice sortiment de mâncare consumat de către persoanele care lucrează intens în cadrul sălilor de forță pentru că oferă necesarul de antioxidanți, minerale, vitamine, care nu se pot absorbi din celelalte tipuri de alimente consumate.
  • Nu în ultimul rând, integrarea în dieta alimentară a suplimentelor naturale este un alt detaliu care trebuie să fie respectat de către persoanele care doresc să crească din punct de vedere a masei musculare. Acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a nu pune în pericol starea de sănătate a persoanelor care le consumă. Gym Stack este magazinul din care se poate achiziționa o varietate mare de suplimente nutritive special create pentru a putea fi utilizate în procesul de creștere a eficienței musculare.

×