x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce ai nevoie de o pernă cu memorie?

De ce ai nevoie de o pernă cu memorie?

05 Mai 2022   •   12:57
De ce ai nevoie de o pernă cu memorie?

Atunci când amenajezi un dormitor în care vrei să dormi confortabil si te odihnești, acorzi cea mai mare atenție alegerii saltelei potrivite. Dar nu trebuie să uiți că multe depind de perna în sine. O pernă selectată necorespunzător, a cărei umplutură nu corespunde așteptărilor tale, poate face mai mult rău decât bine. Ce să cauți atunci când alegi o pernă? Ce fel de umplutură este cea mai recomandată și de ce ar trebui să o alegi?

Perna de dormit – contează alegerea?

Găsirea pernei potrivite poate îmbunătăți semnificativ calitatea somnului, deoarece îți îmbunătățește poziția, adică coloana vertebrală. O poziție bună a corpului în timpul odihnei nocturne te ajută să dormi mai bine, dar și să te trezești odihnit. Când dormi pe o saltea și o pernă bine alese, dimineața te trezești revigorat și fără dureri și atunci, te vei bucura de casa primitoare amenajată cu ajutorul Naturapia.ro

O pernă potrivită te va ajuta la menținerea coloanei vertebrale în poziția corectă în timp ce dormi, indiferent de poziția de somn preferată. Cu o pernă care susține poziția corectă, gâtul, umerii, spatele și șoldurile vor primi sprijinul de care au nevoie pentru a te trezi fără durere.

Perna de dormit cu spumă de memorie – ce este?

Fără îndoială, perna cu memorie este cea mai cosmică alegere. Spuma cu memorie nu este altceva decât o memorie a formei care se adaptează la silueta și la temperatura corpului tău în timpul somnului.

Pernele din spumă cu memorie pot fi realizate dintr-o bucată mare de spumă și au o formă anatomică. O altă propunere sunt pernele din spumă cu memorie cu o formă clasică, în care umplutura pernei constă din bucăți de spumă. Există și varianta pentru picioare. Această pernă pentru genunchi este soluția ideală pentru cei ce-si doresc somn odihnitor. Perna din spuma are construcție specială, asigurând somn odihnitor. 

Prima propunere de perne din spumă cu memorie cu formă anatomică este perfectă pentru persoanele care dorm pe burtă sau pe spate și au nevoie de un sprijin ferm pentru cap. Perna din spumă cu memorie este potrivită și pentru cei care suferă de alergii și cei care suferă de astm bronșic, deoarece această umplutură este rezistentă la praf și acarieni .

Beneficii ale pernei cu memorie

Pernele din spumă cu memorie au o gamă largă de beneficii în comparație cu soluțiile clasice. În continuare, vei afla de ce acest model reprezintă decizia corectă:

  • Suport perfect pentru gât și ceafă

Perna din spumă cu memorie are o formă ergonomică și o umplutură care se adaptează formei corpului. Datorită acestui fapt, oferă un suport ideal pentru gât și ceafă, prevenind astfel încordarea mușchilor asociați cu aceste părți ale corpului.

Ce înseamnă asta în practică? Somn extrem de confortabil, timp în care poți uita de crampele dureroase la nivelul gâtului și, astfel, poți intra în noua zi cu energie deplină și fără tensiune în zona gâtului. Dormitul pe o pernă potrivită precum aceasta funcționează mai bine decât cafeaua de dimineață!

  • Reducerea durerilor de spate

Durerile de spate sunt o problemă extrem de frecventă, mai ales în stilul de viață de astăzi. Perna ortopedică susține gâtul, menținând astfel coloana vertebrală în poziția corectă. Acest lucru ajută la reducerea durerilor de spate pe care mulți oameni o simt când se trezesc.

  • Potrivire perfectă la poziția capului si umerilor.

Spuma cu memorie care se adaptează corpului permite pernei să se potrivească perfect corpului, reproducând fidel forma capului și umerilor. Pernele obișnuite sunt, din păcate, foarte în urmă în ceea ce privește aceste funcționalități!

  • Mereu în forma potrivită

Perna din spumă cu memorie se va adapta la forma corpului tău într-un mod optim. Nu este nevoie să o pliezi în jumătate, să o aranjezi în toate felurile posibile sau să pui mâna sub ea. Doar te întinzi și te lași copleșit de liniște și de o senzație de relaxare profundă!

  • Posibilitatea de a alege forma perfectă pentru nevoile tale

În cazul pernelor clasice, nu prea ai de ales - toate seamănă cu un cub. Pernele din spumă cu memorie, pe de altă parte, sunt disponibile în multe forme diferite, bine gândite, concepute pentru a satisface nevoile individuale și pentru a se adapta diferitelor poziții de dormit. Există și multe dimensiuni. Acest lucru face alegerea modelului perfect pentru tine mult mai ușoară - iar rezultatul este un somn de mai bună calitate!

×