x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Doctorul Raed Arafat, invitatul "Întâlnirilor Creative" de la Intact Media Group: "Am refuzat de mai multe ori postul de ministru al Sănătăţii”

Doctorul Raed Arafat, invitatul "Întâlnirilor Creative" de la Intact Media Group: "Am refuzat de mai multe ori postul de ministru al Sănătăţii”

de Magda Marincovici    |    24 Feb 2012   •   16:09
Doctorul Raed Arafat, invitatul "Întâlnirilor Creative" de la Intact Media Group: "Am refuzat de mai multe ori postul de ministru al Sănătăţii”

Subsecretarul de stat Raed Arafat, invitatul "Inalnirilor Creative, de la Intact Media Group, a declarat ca nu va intra in politica, ca nu candideaza la primarie si ca a refuzat de mai multe ori portofoliul de ministru al Sanatatii. "Nu, categoric nu voi intra in politica. Nu voi fi niciodata nici primar, nici presedinte. Am refuzat de mai multe ori postul de ministru al Sanatatii, raman la pasiunea dintai, medicina de urgenta".

La "Intalniri Cretive" au participat angajati ai Intact Media Group si jurnalisti de la alte publicatii, care au avut ocazia de a-i pune doctorului Raed Arafat cele mai diverse intrebari.

Cu aceasta ocazie, doctorul Raed Arafat a marturisit ca are "virusul medicinei de urgenta in sange". De aproape opt ani nu a mai avut un concediu de odihna, totusi, mai gaseste timp, ce-i drept, la ore tarzii din noapte, 11 - 12, sa vada un film sau sa se plimbe. Ii plac filmele SF, dar si cele cu povesti reale ... Dar si Avatar. Este fan Star Wars si Harry Potter Urmareste si dr. House: "Nu sunt de acord cu felul in care se comporta House, dar serialul este foarte bun".

Doctorul Arafat a povestit despre cazurile care l-au marcat puternic de-a lungul carierei, despre cele mai importante piedici pe care le-a avut de intampinat, despre satisfactia de a implementa un sistem care functioneaza si care a reusit sa stabileasca niste standarde pe care le urmeaza acum si spitalele. "Bineinteles ca stiu ca mai sunt sute de lucruri de facut. Dar privind inapoi, la cum era acest sistem acum zece ani, progresele sunt remarcabile. Acum zece ani, spre exemplu, un pacient cu politraumatisme trebuia dus cu caruciorul de la camera de garda la interne, la ortopedie, la neurologie, sistemul ping-pong. Faptul ca acum in spitale exista un centru, unde un pacient poate beneficia de consultatiile mai multor medici specialisti reprezinta un extrem de important pas inainte", spune dr. Arafat.

Telefonul ocupa un loc special in viata doctorului Raed Arafat. N-are voie sa fie descarcat. I s-a intamplat, totusi, ca intr-o jumatate de ora sa amuteasca, cand se luptau pentru a salva nou-nascutii de la Maternitatea Giulesti. Atunci a batut recordul apelurilor primite. Nici macar cand si-a dat demisia, dupa celebrul dialog, la televizor, cu presedintele Basescu, nu a mai atins acest record.

"Cand cred in ceva, merg pana in panzele albe", spune doctorul Arafat intr-o limba romana neaosa. Este convins ca exista un mare risc in privatizarea "urgentei", in incercarea de a obtine profit, de exemplu, din resuscitarea in cazul unui infarct.

Dar cel mai impresionant la medicul Raed Arafat este firescul cu care compara eficienta sistemul SMURD de la noi cu cel din Anglia, pregatirea profesionala a pompierilor si a personalului medical de la noi cu profesionalismul celor din Franta... Simti, alaturi de acest doctor venit din alta parte a lumii, ca nu mai esti din acea Romaniae plasata, intotdeauna, pe ultimul loc in toate statisticile. Ca se poate face ceva in tara asta, a noastra, Romania, care sa se dezvolte in timp, din bine in mai bine, pentru toti membrii comunitatii.

×
Subiecte în articol: raed arafat