x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Emilia are cheia de la depozitul cu bucurii

Emilia are cheia de la depozitul cu bucurii

de Florin Condurateanu    |    13 Feb 2009   •   00:00

"Credinţa mea este că două ziceri pot împinge lumea înainte. Şi acestea sunt iartă-mă şi te iubesc. Dar în principal iartă-mă, că mai puţini rostesc aceste cuvinte. Te iubesc spun mai mulţi, însă acel te iubesc care şi face lumea să păşească înainte este adresat nu numai partenerului de cuplu, ci oamenilor, tuturor oamenilor, adică să iubeşti oamenii, şi nu numai să iubeşti tot ce înseamnă viaţă."



Splendidă destăinuire de suflet a unei mari actriţe, Emilia Popescu, care a reuşit performanţa nu numai să strălucească în piesele şi în apariţiile la televizor, dar a reuşit să pătrundă temeinic în inimile românilor.

Emilia Popescu este un fel de avere de suflet a românilor. A făcut ea ce-a făcut şi este foarte iubită de trăitorii acestei Românii. Poate şi pentru că este un om bun, un om cu seninătăţi, un om cu împrimăvărare. Tocmai de asta o denumesc şefa sectorului primăvară. Ies din Emilia Popescu nişte energii pozitive, nişte  lumină, nişte stări de calm şi îngăduinţă. Alteori şuguiesc cu ea şi îi zic cum că este purtătoarea cheii de la depozitul cu bucurii. I-au lăsat în fiecare celulă talent şi patimă pentru scenă părinţii ei. Tatăl a fost unul dintre importanţii actori de partitură comică ai operetei. Îl iubea lumea pe Emil Popescu. În acea vreme existau pe afişele Operetei bucureştene actori comici foarte îndrăgiţi, Emil Popescu, Nae Roman, Bimbo Mărculescu, George Hasgan. Iar mama Emiliei a fost o lăudată balerină şi apoi o apreciată maistră de balet. Emilia Popescu nu poate să facă nedreptăţiri şi tocmai de aceea se destăinuie:

 "Pe lângă părinţi, în viaţa mea au apărut hotărâtor actori uriaşi care mi-au influenţat destinul. Profesoara mea de vis Olga Tudorache şi Moţu Pittiş, Dumnezeu să-l odihnească în linişte, precum şi Mălăiele. Eram prea tânără, actriţă de douăzeci şi ceva de ani, şi Moţu Pittiş nu m-a lăsat să stau la coadă pe listele de aşteptare şi s-a luptat să joc în distribuţii alături de marii actori de la Bulandra. Iar Mălăiele mi-a marcat şi el drumul decisiv şi astăzi, după 13 ani, se joacă în continuare piesa de mare succes regizată de Horaţiu Mălăiele «Cafeneaua», iar Moţu Pittiş m-a distribuit în două dintre piesele importante regizate de el, «Câinele  grădinarului» şi «Meditaţia Ritei». Cum aş putea vreodată să le mulţumesc îndeajuns acestor oameni". Făceam cu Pittiş şi mai apoi cu Mălăiele interviuri pentru emisiunea mea "Vedete în papuci", de la Antena 1, a anilor 1998-1999, şi aceşti mari actori au vrut să tăifăsuim în cabinele lor de la Teatrul Bulandra. În timpul filmării emisiunii, o ureche a lor era dusă lângă micul difuzor din perete prin care se auzea piesa ce se desfăşura pe scenă. Piese în regia lor. La un anumit moment, distanţaţi de câteva luni, amândoi m-au rugat să oprim camerele de filmare, invitându-mă să ciulesc şi eu urechea la difuzor:

"Fii atent ce joacă Emilia, fii atent ce-i iese rolul".

Acum, Emilia Popescu este partenera uriaşului Florin Piersic în piesa de mare succes cu doar două personaje "Străini în noapte". Un uluitor succes. În fiecare luni, sala Operei Române este neîncăpătoare pentru năvala spectatorilor la piesa cu Florin Piersic şi Emilia Popescu. Acum câteva zile, fiind chemaţi în turneu prin ţară, au jucat la Iaşi şi la Suceava. N-au trecut nici 10 zile şi ieşenii şi sucevenii le-au cerut să revină în turneu pentru reluarea spectacolelor. Îmi place să-i spun lui Piersic un adevăr, românii îşi înroşesc palmele de aplauze când îl au în faţă pe Florin Piersic al lor. Emilia Popescu spune că a fost o şansă să joace alături de Florin, pe care îl consideră un monument, şi tocmai de aceea glumeşte cu el poreclindu-l "Monu". Ce să mai vorbim despre extraordinarele recitaluri de varietăţi, de cuplete cântate şi dansate la Antena 1 de Emilia Popescu şi Ştefan Bănică Junior, colegi de har senzaţional. Când o întrebi pe Emilia Popescu ce frază ar putea să prindă gândul ei despre viaţă, rosteşte nişte cuvinte dintr-o carte, cum că dacă măcar o dată în viaţă ai reuşit să vibrezi cu un om n-ai trăit degeaba.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete popescu