x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Evaluează opțiunile -  cum alegi cabinetul stomatologic potrivit pentru implanturi și tratamente ortodontice

Evaluează opțiunile -  cum alegi cabinetul stomatologic potrivit pentru implanturi și tratamente ortodontice

05 Mar 2024   •   15:49
Evaluează opțiunile -  cum alegi cabinetul stomatologic potrivit pentru implanturi și tratamente ortodontice

Alegerea unei clinici pentru implanturi dentare și tratamente ortodontice nu este deloc la fel ca găsirea unei clinici stomatologice pentru tratarea cariilor obișnuite.

Cel mai bine ar fi să începi prin a căuta și a selecta clinici pe baza unor criterii superficiale și generale. Majoritatea acestora pot fi obținute direct de pe site-ul web sau prin telefon.

Dacă te adâncești în detalii, verificând informații despre fiecare clinică și citind multe recenzii, te poți încurca și pierde mult timp. Așadar, mai întâi, ar trebui să alegi clinici care corespund criteriilor de bază pentru calitate.

Care sunt criteriile de calitate?

Licențe și certificate

Licența obișnuită pentru practicarea activității medicale este de obicei prezentă la aproape fiecare clinică. Atunci când un cabinet stomatologic poate arăta deschis toată documentația actuală pacienților săi, acesta este deja un semn bun.

Ce certificate te pot ajuta să alegi o clinică pentru implanturi:

  • Certificate de la branduri stomatologice pentru utilizarea produselor lor
  • Certificate de la centre și organizații internaționale
  • Documente care confirmă participarea implantologilor la cursuri și ateliere practice, etc.

Experiența medicilor

Stomatologia este un domeniu medical de înaltă tehnologie, unde este important să deții nu doar abilități de bază, ci și metode moderne. Prin urmare, acordă atenție nu numai experienței implantologului. Uite-te la realizările sale, la certificate, la recenziile pacienților și ale altor stomatologi.

Prezența unui laborator dentar propriu

Dacă o clinică are propriul său laborator dentar, riscurile pentru pacient sunt semnificativ reduse încă de la etapa de pregătire pentru operație. În același timp, durata de implantare este redus. Dacă clinica are propriul tehnician dentar în echipă, acesta poate colabora mai rapid cu medicul în timpul consultațiilor. Nu există riscuri de deteriorare în timpul transportului. Dacă o clinică comandă materiale pentru un implant dentar din alt oraș, nu se poate garanta o transportare complet sigură. După fabricarea construcțiilor dentare, este necesară o probă și, probabil, o ajustare. Prezența unui tehnician dentar în clinică simplifică acest proces.

Garanții pentru pacienți

În primul rând, să definim ce garanții există pentru implanturile dentare. Aici vorbim despre garanția producătorului de implanturi pentru produsele sale. În cazul în care există o respingere a implantului din cauza unui defect de proiectare, producătorul este responsabil. Dacă este detectat un defect, compania plătește toate cheltuielile pacientului pentru înlocuire Acest risc este minim pentru mărcile cunoscute. Prin urmare, garanția este emisă pentru o perioadă de 10 ani sau mai mult.

Totodată, nu ar trebui să existe riscuri de deteriorare în timpul transportului. În cazul în care clinica comandă produse pentru implantare în alt oraș, este imposibil să se garanteze un transport complet sigur.

Este bine de știut faptul că cea mai sensibilă perioadă este cea a primilor ani, în timp ce implantul prinde rădăcini în os. Odată ce această perioadă a trecut, este mai probabil ca respingerea să nu apară în viitor. Acesta este motivul pentru care clinicile oferă o garanție pentru primii 1-3 ani de la implantare. Atunci când alegi unde este mai bine să plasați un implant, orientează-te în funcție de astfel de termeni.

Cum să alegi corect o clinică din lista ta

După ce ți-ai creat o listă cu câteva clinici care îți par potrivite, poți atrage atenție și la:

Parteneriatul cu producătorii

Atunci când un brand alege să fie partener cu o clinică, este foarte interesat de responsabilitatea și experiența acestora ca medici. Aceste acorduri sunt făcute numai dacă compania producătoare are încredere în abilitățile clinicii de a folosi echipamentul și tehnicile sale;

Lucrările „înainte” și „după”

Nu ar trebui să alegi o clinică pentru implantare sau pentru un aparat dentar doar pe baza acestui criteriu. Decizia de a publica sau nu lucrările lor este independentă și nu este legată de calitatea muncii tale. Fotografiile pacienților pot să nu fie publicate din motive etice sau altele.

Pe de altă parte însă, prezența acestor fotografii împreună cu recenziile reale ale pacienților este un motiv suplimentar de a avea încredere în clinica aleasă. Folosește acest criteriu doar dacă sunt îndeplinite și alte criterii de calitate;

Participarea la clasamentul clinicilor

Pe de o parte, un clasament al clinicilor poate ajuta la găsirea unei clinici de calitate. Acolo se publică recenzii veridice, evaluările nu depind de clinică și poți vedea imaginea completă.

Pe de altă parte, nu toate clinicile se implică într-un marketing de calitate. În același timp, metodele de lucru, calitatea produselor și calificarea medicilor pot fi în regulă. Se întâmplă și că într-un oraș mic, clasamentul constă în câteva clinici stomatologice. În acest caz, nu vei avea suficiente informații pentru a face o alegere.

Prin urmare, prezența unei clinici în clasamente poate fi considerată un criteriu suplimentar, dar nu obligatoriu pentru calitate.

 

Așadar, alegerea dintre zeci de clinici este o sarcină dificilă. Pentru a alege cabinetul stomatologic potrivit pentru implanturi și tratamente ortodontice, începe prin cercetarea clinicilor din zona ta și verificarea experienței și reputației acestora. Apoi, asigură-te că cabinetul are specialiști bine pregătiți și certificați în domeniul implantologiei și ortodonției. Analizează feedback-ul pacienților anteriori și verifică dacă cabinetul oferă soluții personalizate și tehnologii moderne. În final, ai încredere în tine că ai făcut alegerea potrivită, ținând cont de confortul, calitatea și rezultatele pe termen lung și nu ezita să obții un zâmbet frumos și sănătos!

 

 

 

×