x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Evoluția pandemiei de COVID-19. Posibile fenomene deosebite la începerea școlii

Evoluția pandemiei de COVID-19. Posibile fenomene deosebite la începerea școlii

16 Aug 2022   •   19:00
Evoluția pandemiei de COVID-19. Posibile fenomene deosebite la începerea școlii

Autoritățile sanitare nu se așteaptă acum la „fenomene deosebite” în ce priveșete pandemia, dar va fi o nouă creștere a numărului de cazuri în septembrie. „Ne cam adunăm după 10 septembrie”, spune Adriana Pistol.

Întrebată marți ce estimează că se va întâmpla dacă oamenii vor considera că a trecut pericolul și nu vor mai purta mască în continuare, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a răspuns că, deocamdată, tendința de scădere este evidentă.

„Probabil că încet-încet mulți vor începe să renunțe la mască dintre cei care au utilizat-o atunci când numărul de cazuri a fost mai crescut. Deocamdantă nu ne așteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanțe și începerea școlilor ne putem aștepta din nou la o creștere a numărului de cazuri. Rămâne de văzut, ne cam adunăm după 10 septembrie. (...) Undeva în luna septembrie, o să ne dăm seama”, a spus Pistol.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.600 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.346 mai multe față de ziua anterioară.

×
Subiecte în articol: COVID