x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un fotbalist britanic a ajuns la spital cu simptome de gripă. Este îngrozitor ce a urmat

Un fotbalist britanic a ajuns la spital cu simptome de gripă. Este îngrozitor ce a urmat

de Anastasia Paul    |    31 Ian 2023   •   18:30
Un fotbalist britanic a ajuns la spital cu simptome de gripă. Este îngrozitor ce a urmat
Sursa foto: Pixabay.com

Un fotbalist britanic amator a ajuns la spital cu simptome de gripă. Însă starea lui s-a deteriorat rapid iar medicii au trebuit să-i amputeze picioarele pentru a-i salva viața.

Levi Dewey este din Willington și a rămas fără picioare înainte de a împlini 21 de ani. El a suferit de insuficiență multiplă de organe după ce s-a îmbolnăvit de gripă. Medicii i-au dat 30% șanse de supraviețuire.

Anterior, Levi era sportiv și avea un stil de viață activ, evoluând la Willington FC. A învățat la Academia John Port Spencer din Etwall și a jucat la 16 ani pentru JCB.

Însă pe 7 decembrie 2022, el a fost dus la Spitalul Royal Derby cu simptome asemănătoare gripei și dificultăți de respirație. Starea lui s-a agravat și a intrat în șoc septic, cu insuficiență multi-organică. Analizele au arătat că suferea de gripă B și pneumonie pneumococică.

„Ni s-a spus că Levi ar putea să-și piardă picioarele și ar avea nevoie de o operație. Eram pregătiți pentru acest rezultat pentru a-i salva viața. Evident, va schimba viața tuturor, dar acest lucru vom rezolva în familie și avem o rețea de sprijin puternică și pozitivă. Levi a avut întotdeauna o mentalitate pozitivă și paharul lui este întotdeauna pe jumătate plin”, a explicat mama lui Levi, Lara Dewey, în vârstă de 47 de ani.

După ce starea sa s-a deteriorat și mai mult în unitatea de terapie intensivă din Derby, Levi a fost transferat la Spitalul Glenfield din Leicester pentru a primi ECMO (oxigenare extracorporală cu membrană) și sprijin complet pentru organe. A petrecut 20 de zile pe ECMO, dintre care 14 au fost în comă indusă. Lui Levi i s-a scos treptat suportul pentru organe și, după 31 de zile, i s-a scos și ventilatorul.

În ziua de 9 ianuarie, Levi a fost mutat înapoi la Royal Derby pentru îngrijire continuă, dar două zile mai târziu a fost anunțat că, din cauza severității șocului septic, va trebui să-i fie amputate picioarele sub genunchi.

„În pofida acestei vești, Levi rămâne optimist cu privire la viitorul său. Este atât de recunoscător că trăiește, după aceste evenimente care i-au schimbat viața”, a scris familia lui Levi pe pagina sa GoFund Me, strângând bani pentru ca el să poată mearge din nou.

„Vrem ca Levi să aibă cea mai bună calitate posibilă a vieții și, prin urmare, vrem să strângem bani pentru a-i ajuta la recuperarea și la mutarea de la spital la domiciliu. Mai târziu, odată ce a învățat să meargă, am dori să-i oferim cele mai bune picioare protetice personalizate, astfel încât să poată trăi o viață cât mai independentă posibil, bucurându-se de numeroasele activități pe care le-a făcut înainte ca acest eveniment tragic să-i schimbe viața pentru totdeauna.”

Familia a strâns deja aproape 80.000 de lire sterline. 

„Inițial am vrut să strângem 10.000 de lire sterline, dar după cum puteți vedea, suma a fost depășită. Este copleșitor și emoționant și nu avem cuvinte suficiente să mulțumim. Este uimitor cât de generoși au fost prietenii, familia, colegii, comunitatea și chiar străinii față de această cauză. Inițial, banii vor fi folosiți pentru a-i cumpăra lui Levi un scaun cu rotile și pentru schimbări în locuinjță, inclusiv rampe. Odată ce va fi capabil să meargă din nou, vom analiza să-i cumpărăm cele mai bune membre protetice posibile și orice alt echipament de care va avea nevoie”, explică Lara Dewey.

×
Subiecte în articol: fotbalist gripă picioare amputate