x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Franța: Persoanele infectate cu variola maimuței trebuie să evite contactele cu animalele de companie

Franța: Persoanele infectate cu variola maimuței trebuie să evite contactele cu animalele de companie

16 Iun 2022   •   17:30
Franța: Persoanele infectate cu variola maimuței trebuie să evite contactele cu animalele de companie

Persoanele infectate cu variola maimuței trebuie să evite contactele cu animalele de companie, potrivit recomandărilor Agenţiei naţionale pentru siguranţă sanitară (ANSES) din Franţa, scrie AFP.

 "Se recomandă evitarea la maximum a contactelor dintre animal şi persoana infectată, ideal lăsând animalul în îngrijirea unei alte persoane pe durata perioadei de izolare a pacientului". Înaintea fiecărui contact cu animalul de companie, este recomandată "spălarea mâinilor, purtarea mănuşilor de plastic şi a măştii sanitare de unică folosinţă", transmite ANSES.

Este vizat mai ales personalul veterinar care ajung în contact cu animale de companie de la proprietari simptomatici. 

Mai multe categorii de mamifere sunt receptive și sensibile la acțiunea acestui virus.

Astfel încât trebuie evitate mai ales rozătoarele din categoria lagomorde, printre care iepurii de casă și de câmp, mai ales puii. Sciuridele, din care fac parte veverițele și câinii de preerie, au risc mai mare de infectare decât oamenii. Rozătoarele de companie, precum şobolanii, şoarecii, cobaii şi hamsterii, sunt puţin receptive la vârstă adultă, dar ar putea reprezenta risc de infecție la pui. 

Deocamdată nu sunt date despre câini și dihori. La pisici a fost efectuat un singur studiu, care a avut rezultate negative. 




 

×
Subiecte în articol: Variola maimuței