x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Fundaţia Română a Inimii: La fiecare jumătate de oră, un român face infarct miocardic acut

Fundaţia Română a Inimii: La fiecare jumătate de oră, un român face infarct miocardic acut

de Magda Marincovici    |    07 Feb 2012   •   12:24
Fundaţia Română a Inimii: La fiecare jumătate de oră, un român face infarct miocardic acut

Fundatia Romana a Inimii avertizeaza ca la fiecare jumatate de ora, un roman face infarct miocardic acut. Pentru a preveni bolile cardiovasculare, Fundatia Romana a Inimii recomanda "Optimizarea stilului de viata'. In principal aceasta presupune respectarea principiilor unei alimentatii echilibrate, activitate fizica zilnica, excluderea fumatului, respectarea orelor de odihna. Astfel, este posibila prevenirea nu doar a peste 80% dintre bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroza, dar si a peste 90% dintre cazurile de diabet zaharat si a peste 70% dintre cazurile de cancer.

Potrivit datelor Fundatiei Romane a Inimii, tara noastra se plaseaza pe locul al treilea, in lume, 62% dintre romani murind din cauza bolilor cardiovasculare. De asemenea: * 2 din 3 romani mor prin boli cardiovasculare * la fiecare 30 de minute un roman face infarct miocardic acut si 1 din 10 isi pierde viata * 1 din 3 romani sufera de hipertensiune arteriala * la fiecare 4 minute se inregistreaza un deces prin boala cardiovasculara * 7 milioane de romani au boli cardiovasculare. In Uniunea Europeana, bolile cardiovasculare sunt "vinovate' de peste doua milioane de decese anual.

×