x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Galbenul alunga melancolia

Galbenul alunga melancolia

16 Mai 2005   •   00:00

  • de VIORICA ROMASCU
  • TERAPII ALTERNATIVE
  • Din negura timpurilor, omul s-a simtit bine intr-un ambient in care predomina galbenul. Medicii Antichitatii erau convinsi ca galbenul joaca rolul de stimulent al sistemului nervos. Ei au pus aceasta calitate a culorii soarelui pe seama energiei universale pe care o simbolizeaza galbenul. Cercetarile au demonstrat capacitatea galbenului de a amplifica activitatea intelectuala, de a imbunatati tonusul general, facandu-ne sa ne simtim mereu in forma.

    Psihologii si cromoterapeutii sustin ca galbenul permite atingerea unei depline stapaniri de sine, imbunatateste autocontrolul si poate conferi o deosebita luciditate mentala. Lumina galbena ajuta la eliminarea oboselii psihice, anihileaza starile de melancolie, trezeste umorul, amplifica buna dispozitie. In plus, galbenul exercita o actiune benefica asupra sistemului limfatic, cu rol in detoxifierea sangelui.

    In cazurile de constipatie, balonari abdominale, disfunctii ale vezicii biliare (vezica biliara atona), ficat obosit, eczeme, reumatism muscular, dureri de cap si migrene, depresii, paraziti intestinali, operarea cu aceasta lumina galben-aurie faciliteaza vindecarea. E bine sa mentionam in acest context ca operarea cu un curent subtil secundar, galben-lamaie ajuta considerabil in cazurile de aciditate gastrica excesiva.

    De asemenea, aceasta nuanta poate constitui un adevarat laxativ in cazurile de constipatie severa. La nivelul cailor respiratorii determina efecte de expectorare, acumularile nocive de la acest nivel putand fi eliminate cu mai multa usurinta. Alte efecte benefice pot fi semnalate in cazurile de perturbari ale vitalitatii. Cu profunde efecte detoxificatoare, face sa dispara oboseala, stimuleaza cresterea si regenerarea oaselor, face sa dispara roseata de la nivelul ochilor, elimina starile de ameteala si de voma.

    Totusi, in anumite cazuri exista contraindicatii ferme in a lucra cu aceasta culoare: surmenaj psihic, palpitatii cardiace, stari exacerbate de furie, infectii cu bacterii patogene, inflamatii acute, alcoolism.

    CULOARE DIVINA. Galbenul este considerat culoarea de origine divina, atributul puterii printilor, regilor, imparatilor. Asa cum aurul este metalul eternitatii, galbenul este culoarea vesniciei. Curentul subtil galben degaja o forta dinamica extraordinara. Galbenului ii e specifica in primul rand puterea de a activa intelectul.
    Aura sfintilor, dupa cum stie toata lumea, este galben-aurie. Astfel, aceasta nuanta are calitati benefice atat din punct de vedere psihic, cat si fizic.
    ×
    Subiecte în articol: galbenul