x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Garanția implantului dentar: Asumarea intervenției medicale

Garanția implantului dentar: Asumarea intervenției medicale

05 Iun 2024   •   14:08
Garanția implantului dentar: Asumarea intervenției medicale

Lipsa controalelor periodice, frica nefondată de stomatolog, stilul de viață dezorganizat și igiena precară sunt principalii factori care conduc la pierderea dinților. Cariile și infecțiile netratate la timp facilitează apariția problemelor complexe, iar de cele mai multe ori dinții nu mai pot fi salvați. Din păcate, foarte mulți oameni ajung mult prea târziu la stomatologie, iar pentru ei există o singură soluție – implantul dentar.

În momentul de față, implantul dentar este cea mai bună soluție pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți de pe arcadă. Este o soluție durabilă, care își dovedește avantajele pe mai multe planuri: de la conservarea dinților vecini până la îmbunătățirea masticației și esteticii. Cu toate acestea, garanția implantului dentar ține de mai mulți factori. Dacă ai nevoie de o consultație de specialitate, programează-te pe LLLDental.ro și cere mai multe detalii despre garanția implantului dentar, subiect pe care urmează să-l abordăm pe parcursul acestui articol.

Cât rezistă implantul dentar?

Implantul dentar înlocuiește rădăcina dintelui pierdut. Practic, implantul este un mic șurub care se inserează în os, printr-o intervenție chirurgicală planificată până în cel mai mic detaliu. Pentru că, pe parcursul masticației, dinții sunt supuși unor forțe destul de puternice, implantul se realizează din materiale rezistente, precum titanul. Acest material este cunoscut pentru rezistență și durabilitate, ceea ce face ca implantul dentar să rămână pe poziții chiar și peste 30 de ani.

Care este garanția implantului dentar?

Cele mai multe clinici oferă garanție pentru fiecare lucrare. Dacă și tu vrei să beneficiezi de un implant dentar rapid în București, poți primi garanția unui tratament complet personalizat, cu focus pe rezultate durabile. De cele mai multe ori, clinicile oferă o garanție de 1 an pentru implanturile dentare, considerându-se că doar în primele luni organismul poate respinge corpul străin. Cu toate acestea, trebuie să știi că vorbim despre cazuri izolate. Rata de succes pentru tratamentul cu implant dentar este de aproape 99%. În orice caz, dacă se întâmplă ceva cu dantura ta, în primul an ar trebui să-ți poți recupera banii. Totuși, garanția se pierde dacă vorbim despre accidente (accidente auto, lovituri sau alte traumatisme).

Factori care reduc durata de viață a implantului dentar

Spuneam mai sus că implantul dentar poate rezista chiar și mai bine de 30 de ani. În completare, trebuie să menționăm că această durată de viață poate fi puternic afectată de anumiți factori, precum:

  • Starea generală de sănătate: Bolile cronice, stresul cronic sau anemia pot influența direct durata de viața a implantului dentar;
  • Obiceiurile vicioase: Alcoolul și tutunul facilitează dezvoltarea bacteriilor de la nivelul cavității bucale, punând nenumărate piedici în perioada de osteointegrare, dar și pe viitor, dacă implantul reușește să fuzioneze cu osul în condițiile date. Adăugăm pe listă și expunerea la substanțe stupefiante;
  • Igiena orală precară: În lipsa igienei orale, bacteriile acumulate pe suprafața dinților și gingiilor pot facilita apariția periimplantitei. Este o afecțiune care poate fi comparată cu parodontoza, cea care apare în cazul dinților naturali;
  • Alimentație precară: O alimentație săracă în vitamine și minerale va contribui la degradarea stării generale de sănătate. Chiar și implanturile dentare pot fi influențate de o stare de sănătate șubredă. În plus, obiceiul de a sparge alune în dinți ori de a desface ambalajele cu dinții îți pot cauza pe termen lung;
  • Nerespectarea controalelor periodice: Trebuie să ajungi la stomatologie după fiecare 6 luni. Doar așa poți fi convins că sănătatea dinților tăi nu este pusă în pericol. Se face un control, o igienizare și se intervine rapid, în cazul în care medicul observă anumite probleme.

În final, orice pacient trebuie să înțeleagă faptul că asumarea intervenției îi aparține și că această garanție nu implică traumatismele și nerespectarea indicațiilor primite în cabinet.

 

×