x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Guma de mestecat ajută la arderea caloriilor

Guma de mestecat ajută la arderea caloriilor

15 Oct 2016   •   22:15
Guma de mestecat ajută la arderea caloriilor
Sursa foto: wikipedia

La un moment dat în timpul zilei, apelăm la guma de mestecat din varii motive, pentru a ne tăia pofta de mâncare, din plictiseală, sau pentru a ne împrospăta respiraţia. Te-ai gândit vreodată câte calorii arzi, sau câte calorii conţine o gumă de mestecat?

O gumă de mestecat fără zahăr („sugar-free”) conţine între două şi cinci calorii, echivalentul a 1 344 şi 3 360 de calorii într-un an, la un consum de două gume pe zi. Din fericire, ardem mult mai multe calorii decât ingerăm, susţine Clinica Mayo.

Într-o oră, se ard 11 calorii prin acest obicei, şi, chiar dacă nu pare a fi o cantitate mare, într-o săptămână puteţi arde 308 de calorii dacă mestecaţi gumă patru ore pe zi.  Asta înseamnă 1 232 de calorii pe lună, sau 14 784 pe an. Atât e de simplu.

Diferenţa dintre gumele cu zahăr şi cele fără, constă în cantitatea de calorii. O gumă de mestecat pe care nu este scris „sugar free” conţine cinci calorii. Dacă facem un calcul, asta înseamnă 6 720 calorii în plus pe an, dacă mestecaţi două gume zilnic.

Conform Plos One, scrie metro.co.uk, guma de mestecat este benefică şi sănătăţii orale şi poate elimina aproximativ 100 de milioane de bacterii în 10 minute. După acestea, este absolut necesar să o aruncăm, pentru că nu vom face altceva decât să mestecăm din nou aceleaşi bacterii.

Citeşte şi Condimentul-minune care te ajută să slăbești

×