x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate În premieră: Un nou concurs de rezidenţiat la Centrul Universitar Bucuresti

În premieră: Un nou concurs de rezidenţiat la Centrul Universitar Bucuresti

de Magda Marincovici    |    20 Ian 2012   •   14:17

Ministerul Sanatatii va organiza in 25 martie 2012 un nou concurs de intrare in Rezidentiat pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicina.

Concursul se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti. Inscrierile pentru rezidentiatul pe loc se fac la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, din momentul aparitiei in presa a publicatiei de concurs pana la data de 29 februarie 2012, inclusiv. Inscrierile la rezidentiatul pe post se vor face la directia de sanatate publica a judetului pentru care doresc sa concureze, pana la aceeasi data.

Astazi, Ministerul Sanatatii a publicat in dezbatere publica, pe pagina de web www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala, proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfasurarea concursului de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, si farmacie, sesiunea 25 martie 2012 pentru locurile si posturile ramase libere in urma sesiunii 20 noiembrie 2011

Conform proiectului, concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte.

Tinerii medici vor concura pe 98 de locuri si peste 300 de posturi. Lista completa cu locurile si posturile scoase la concurs va fi afisata saptamanile urmatoare pe pagina de web a Ministerului Sanatatii si pe www.rezidentiat.info.

×