x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Leacul perfect pentru răceală, ridichea neagră

Leacul perfect pentru răceală, ridichea neagră

09 Oct 2017   •   10:50
  Leacul perfect pentru răceală, ridichea neagră

Ridichea neagră este o legumă deosebită, cu numeroase beneficii și proprietăți medicale. Are calităţi curative extraordinare în combaterea răcelii, dar şi a problemelor ficatului şi stomacului, scrie clicksanatate.ro.

Ridichea neagră are un conţinut ridicat de vitamina C, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Siropul calmează tusea şi duce la eliminarea substanţelor nocive din bronhii şi din plămâni. Aceasta ajută şi la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul și previne apariția evenimentelor cardiace.

Ridichea neagră este un foarte bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu. Conţine şi o substanţă care ajută la secreţia glandelor tiroide.

Ridichea neagră are proprietăți diuretice

Ridichea neagră are şi proprietăţi diuretice, o jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali şi este indicat împotriva celulitei.

Siropul de ridiche te scapă de răceală

Ridichea neagră este recomandată în caz de răceală şi gripă. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât și pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat și copiilor. Se ia o ridichie neagră, se spală, și se scobește la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adânc, care se umple apoi pe jumătate cu miere. Se lasă ridichia câteva ore lângă o sursă de căldură și se verifică, căci aceasta va lăsa sirop. Se ia câte 1 linguriță la 2 ore.

×
Subiecte în articol: ridichea neagră raceala gripă