x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Legea criminalilor

Legea criminalilor

de Paula Anastasia Tudor    |    04 Noi 2006   •   00:00

Nu ne putem simti in siguranta in Romania! Fapte care concureaza cele mai reusite filme horror se petrec langa noi si cel mai adesea criminalii sunt scapati sau capata pedepse ce frizeaza derizoriul.

IN MEMORIA LUI VLADUT
Nu ne putem simti in siguranta in Romania! Fapte care concureaza cele mai reusite filme horror se petrec langa noi si cel mai adesea criminalii sunt scapati sau capata pedepse ce frizeaza derizoriul.

Un presupus nevinovat de catre lege, posibil criminal sadic lasat in libertate, fuge dintr-un spital de neuropsihiatrie, pentru ca procurorii nu au dispus paza acestuia si pentru ca politistii considera ca au si treburi mai importante de facut decat sa retina un suspect periculos. Nu putem decat sa ne rugam ca acel individ sa nu se aciueze pe langa noi.

O alta crima comisa cu o brutalitate inspaimantatoare s-a petrecut cu sapte luni inainte. Un talhar, fata de care judecatorii au considerat suficienta cercetarea in stare de libertate, a recidivat la numai doua saptamani de la eliberare si a ajuns criminal. Dupa ce a talharit o fetita de 9 ani, nemernicul a sfaramat capul copilei cu un bolovan de 30 de kile. Acum i se atenueaza pedeapsa, pentru ca e minor si pentru ca are un comportament exemplar in puscarie.

Asta este dreptatea pe care o imprastie justitia. Pe unii criminali ii scapa din mana, pe altii ii elibereaza prematur pe considerente "profund legale", dar absolut imorale si injuste fata de restul populatiei. Iar fata de alti criminali, autoritatile nici nu se sinchisesc, pentru ca este mai la-ndemana sintagma "nu exista suspiciuni de omor". Chiar daca toate dovezile de bun-simt conduc catre o crima, este mai facil pentru cei care investigheaza sa le ignore. Pentru ca se incadreaza in limitele legii, care, in astfel de cazuri, se pare ca tind spre infinit.

Ucigasii sunt lasati in libertate prin respectarea cu sfintenie a buchei legii. O lege a criminalilor, care are rezultate deosebite si la curatarea constiintei magistratilor.

Asta e hora, dar oare chiar vrem sa ne prindem in ea si sa facem jocul criminalilor?

Nu ne intereseaza nici cei care fura de foame vreun salam, nici alti gainari dusi dupa gratii cu care ne bombardeaza zilnic comunicatele politiei. Pe noi, ca si contribuabili care platim salariile oamenilor legii, ne intereseaza sa fie prinsi si inchisi criminalii si suspectii de crima.
Mai ales cand victimele sunt copii.
×
Subiecte în articol: pagina de suflete