x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Legea sanatatii, ispravita pana la 20 decembrie

Legea sanatatii, ispravita pana la 20 decembrie

de Magda Marincovici    |    29 Noi 2011   •   16:29

Legea-cadru a sanatatii va fi definitivata pana pe 15-20 decembrie, a anuntat ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli. Ministerul Sanatatii prevede ca asiguratii vor beneficia de un pachet de baza de servicii si medicamente cu anumite limitari, iar pentru restul serviciilor se va face o asigurare medicala suplimentara, neobligatorie.

"Evident nu creste incarcatura populatie decat in masura mica, in masura in care pachetul de baza va avea anumite limitari pentru restul serviciilor va trebui sa faca o asigurare medicala suplimentara care nu este obligatorie, este voluntara. Alta incarcatura pentru populatie nu este. In rest, incercam sa oferim cat mai multa calitate, coerenta in asigurarea serviciilor medicale", spune Ritli.

|n prezent, ministerul lucreaza cu experti straini pentru a elabora o "lista negativa" pana la sfarsitul acestui an si care va cuprinde "acele servicii, medicamente si investigatii de varf care sunt foarte costisitoare si la care trebuie foarte bine reglementat accesul", anunta Ritli. Totusi, ministrul Sanatatii a precizat ca 'aceasta nu inseamna ca stergem de pe lista anumite lucruri, ca vom limita accesul, ci vor fi indicate pe criterii profesionale si nu empirice".

×