x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Liviu Dragnea doreşte o "analiză în profunzime" a problemelor sistemului sanitar

Liviu Dragnea doreşte o "analiză în profunzime" a problemelor sistemului sanitar

13 Mai 2016   •   21:34
Liviu Dragnea doreşte o "analiză în profunzime" a problemelor sistemului sanitar

Liviu Dragnea doreşte o analiză în profunzime a sistemului sanitar, considerând că prin soluţionarea cazului Hexi Pharma nu se rezolvă problemele din sănătate.

"E grav că de atât de mult timp se întâmplă lucrul acesta dar nu numai asta e problema din păcate. Eu am cerut preşedintelui Iohannis să convoace CSAT-ul pentru că trebuie o analiză în profunzime a ceea ce s-a întâmplat şi a ceea ce se întâmplă. Chiar dacă de mâine dezinfectanţii o să fie în concentraţii normale problema tot nu este rezolvată. Trebuie să se discute serios cine are voie să intre în spitale, când e voie să intri, cum poate să fie îmbrăcat, câţi pot intra acolo. Să ne uităm la spitalele din România, indiferent de cât de amenajate mai mult sau mai puţin sunt, intră oricine, la orice oră, îmbrăcat oricum. Nu ştim dacă omul acela poate vine de la muncă, poate vine de pe câmp, din fabrică, din uzină şi intră cu toate bacteriile. Dacă se continuă acest sistem, atunci în continuare vor muri oameni care vor căpăta infecţii în spitale. Din acest motiv am cerut preşedintelui să convoace CSAT-ul dacă nu, măcar atunci la guvern să se facă această analiză. Ar trebui să se facă un apel la memorie, cu mulţi ani înainte era o rigoare, nu intra oricine şi oricând în spitale. Da vor plăti cei vinovaţi pentru dezinfectanţi şi este firesc să plătească, dar repete nu se rezolvă de tot problema", a declarat vineri, la Râmnicu Vâlcea, Liviu Dragnea.

Sursa: AGERPRES

×