x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Maria va trai

15 Apr 2005   •   00:00


Oamenii au aflat de povestea fetitei care plangea noaptea de durere "Ini-mama, inima" si i-au venit in ajutor. Sprijinita de inimile lor mari, Maria va trai.




  • de CRISTINEL C. POPA
  • PAGINA DE SUFLETE
  • SPERANTA. Parintii Larisei sunt plini de incredere in reusita operatiei
    Sotii Anton au aflat ca Maria este bolnava de inima, inainte ca ea sa implineasca un an. S-au interesat la alte parinti, aflati in aceeasi situatie, si au aflat ca au nevoie de peste 50 de milioane de lei pentru interventia chirurgicala absolut salvatoare. Bani n-au putut stringe, desi s-au straduit indelung. Insa, in doar o saptamana dupa ce Jurnalul National a publicat drama acestei familii, oameni din intreaga tara si chiar din strainatate i-au oferit ajutorul. "Am primit, pana pe 10 aprilie, 80 de milioane de lei. Un cuplu de tineri abia casatoriti a venit si ne-au adus un milion de lei, altii ne-au trimis bani prin mandat postal", ne-a spus Lenuta Anton, mama Larisei. Un donator din Bucuresti, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, le-a oferit 53 de milioane de lei. "Nici macar nu aveau la Posta atatia bani. A trebuit sa asteptam sa se stranga", isi aminteste acum mama fetitei. Insa surpriza cea mai mare a venit din partea medicilor, care au anuntat-o ca nu va avea nevoie de nici un ban pentru operatie.

    DUMNEZEU SI MEDICII. Copilul a fost consultat de medicii Centrului de Cardiologie din Iasi, care au programat operatia pentru 18 aprilie. Anestezistii incerca acum sa rezolve doua mari probleme, intrucat Larisa este alergica la unele medicamente, iar organismul ei nu raspunde la anestezii. Mai mult, fiind putin racita, ea a fost internata la Spitalul de Copii "Sf. Maria", Clinica de Cardiologie, unde va ramane pana in ziua operatiei. "I s-au facut si toate investigatiile, iar dr. Constantin Iordache, seful clinicii in care este acum Maria internata, spune ca deja s-a petrecut o minune, pentru ca una dintre cele trei gauri din inima i s-a inchis singura", a spus Lenuta Anton.

    La Centrul de Cardiologie, interventia va fi realizata de o echipa formata din mai mult de zece medici. "Pentru noi, ca medici, operatia este una obisnuita, chiar usoara, dar pentru un copil atat de mic este grea. Am mai operat insa pacienti de varste diferite cu aceeasi afectiune si totul s-a terminat bine", a precizat dr. Grigore Tinica, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara.

    Parintii sunt increzatori in norocul Larisei si in profesionalismul medicilor, care, in mai putin de cinci ani, au operat pe cord deschis peste 2.000 de pacienti. "Parintii trebuie sa fie optimisti si totul va fi bine. Profesionismul celor care fac parte din echipa isi va spune cuvantul", s-a aratat increzator dr. Iordache, medicul care a supravegheat fetita de la depistarea bolii.

    DAR DIN DONATII. Parintii sunt emotionati si asteapta sa treaca si ultimul hop: operatia. Ei spera ca, dupa ce au trait atat de mult de timp cu teama in inimi, finalul va fi fericit. Asteapta ziua cea mare, mai ales ca stiu acum ca le sunt alaturi multe suflete, ganduri si rugaciuni. Si, cand totul va fi bine, chiar inainte de Pasti, vor face si ei, la randul lor, bine celor care au nevoie. Si vor dona banii primiti unui alt copil aflat la nevoie. Pentru ca au inteles si stiu ca e adevarat ca "dar din dar se face Raiul"...

    ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete